13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMezeluri expirate la restaurantul Le Baron

Mezeluri expirate la restaurantul Le Baron

Un control efectuat ieri de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj, insotiti de reprezentantii mass-media, a evidentiat nereguli majore in activitatea unor baruri si restaurante din Craiova.

Inspectorii OJPC Dolj, Dumitru Ionescu si Stelian Gentoiu, au fost surprinsi sa constate ca la restaurantul Le Baron se adevereste proverbul cu gardul si leopardul. Luxul din sala de mese contrasta cu dezordinea din bucatarie. Aici, chiuveta era murdara, nu exista apa calda si nici detergent, ca sa nu mai spunem de substante dezinfectante. Pe un raft se gaseau citeva oale jegoase cu smaltul sarit. „Nu gatim in astea“, sustinea bucatareasa. „Atunci ce cauta aici?“, au intreabat inspectorii. In frigider, o punga cu carne fiarta stricata statea linga alimentele bu ne, „pentru ca trebuie s-o vada seful ca sa o putem arunca“, dupa cum a declarat bucatareasa Ana Plesa. Pe o masa, citeva bucati de costita afumata aproape mucegaita au atras atentia inspectorilor. „Costita expirase de aproape trei saptamini, dar ei se pregateau sa o serveasca clientilor“, a mentionat Dumitru Ionescu, procedind la distrugerea alimentelor.

Daca ar fi sa mai mentionam ca autorizatia sanitara lipsea si nimeni nu stia nimic de soarta ei sau a certificatului de clasificare al localului, pare explicabila amenda de peste sase milioane de lei care-l paste pe patronul Cristian Clenciu.

La Paringul, totu-i bine pina te trece…

In barul SC Paringul SRL de pe strada Dezrobirii (patron – Vasile Dima) doar eschimosii se puteau acomoda cu frigul, caci era un ger in local de ti-ar fi inghetat si votca in pahar. Presupunind ca te obisnuiai cu temperatura scazuta, daca te trecea ceva… aveai o neplacuta surpriza cind intrai in WC, caci mizeria era acolo de nedescris. Despre apa calda ori macar rece sa te speli pe miini nici nu putea fi vorba, caci instalatiile sanitare erau nefunctionale. Iar hirtia igienica – doar un vis placut. Inspectorii OJPC au mai constatat ca unitatea nu avea firma si nici orar de functionare. Angajatii

n-au putut prezenta certificatele de calitate ale bauturilor, iar cind au fost intrebati de certificatul de clasificare al unitatii, au intrebat mirati: „Ce e ala?“.

Restaurantul Clasic: nectar Santal expirat

Fosta terasa Larisa de pe strada Petre Ispirescu, acum restaurantul Clasic, cu greu isi poate merita pomposul nume. Aici, orarul este necunoscut, fiind la latitudinea barmanului. La grupul sanitar, apa curge doar daca o iei dintr-un butoi, unde nici acolo nu prea este. Barul n-are chiuveta, iar paharele se spala… intr-un alt corp de cladire, „asta cind vine doamna patroana Cornelia Cioc“, dupa cum a precizat barmanul Sorin Alboiu.

Reprezentantii celor trei localuri au fost invitati la sediul OJPC Dolj, pentru a da socoteala pentru neregulile constatate de inspectori. Si n-o sa scape doar cu mustruluiala…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS