5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Casele de schimb si statiile PECO – in atentia politiei

Casele de schimb valutar, statiile de combustibil, bancile, casele de amanet si alte unitati care pot tenta infractorii au fost verificate in ultimul timp de politisti. Oamenii legii vor sa preintimpine astfel producerea de jafuri armate si chiar omucideri in Craiova si in alte orase ale judetului, asa cum s-a intimplat in ultimele zile in Bucuresti. „La cele 475 de unitati controlate s-a constatat lipsa mijloacelor de protectie si a sistemelor de alarma. Modul defectuos de manipulare si transport a valorilor poate atrage infractorii. Patronii au obligatia de a asigura masuri de paza, sisteme tehnice de securitate etc.“, a precizat lt. col. Constantin Budici, seful Serviciului ordine publica Dolj.

(R.G.)

A incercat sa vinda niste animale si a fost acuzat de furt

Stefan Batarita, de 31 de ani, din Vinatori, sat Braniste, a furat de pe cimp, pe 6 septembrie, trei oi si doua capre, in valoare de opt milioane de lei, animale care ii apartineau lui Marin Bacanu, din localitate. Stefan Batarita se sustragea cercetarilor, dar a fost prins de politistii mehedinteni pe 26 noiembrie. El spune ca s-a inteles cu proprietarul animalelor sa le vinda si ca urma sa imparta banii obtinuti pe ele. Stefan Batarita nu este de acord cu acuzatiile care i se aduc si spune ca Marin Bacanu nu mai recunoaste ca a fost de acord cu vinzarea animalelor: „Am plecat pina la terenul meu si acolo m-am intilnit cu ciobanul de la mine din sat. Am vorbit cu el sa-mi dea citeva animale sa i le vind, ca zicea ca lui nu-i da taica-sau bani. Dupa vinzare, urma sa impartim banii. Voiam sa merg la Girla Mare, cu masina, cu cumnatu-meu, ca sa vindem oile si caprele. Pe drum ne-a oprit politia, dar eu am reusit sa fug. M-au gasit si m-au arestat. Ciobanul n-a mai recunoscut ca mi-a dat animalele sa i le vind si asa m-au inchis“. Stefan Batarita a fost retinut pe baza de ordonanta si urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, cu propunerea de arestare preventiva.

(F.L.)

Accidentata pe trecerea de pietoni

Corina Maria Lita, de 17 ani, din Tirgu Jiu, a fost victima unui accident de circulatie petrecut ieri la iesirea din municipiul Tirgu Jiu. Radu Mutulescu, de 40 de ani, din Tirgu Jiu, era la volanul unui autoturism Dacia break, cu numarul de inmatriculare GJ-04-RMM, cind din cauza vitezei excesive a accidentat-o pe Corina, care traversa regulamentar, proiectind-o pe capota masinii. „Nu am vazut-o pe fata pe trecerea de pietoni. Nu am idee de unde a aparut, dar cind am vazut-o pe capota masinii m-am speriat. Am luat-o in brate si am dus-o la spital“, a spus soferul masinii. Seful Politiei Rutiere Municipale, Viorel Caragea, a spus ca a fost vina soferului, pentru ca ar fi putut evita, dar avea viteza: „In urma cercetarilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca soferul autoturismului este vinovat, iar pentru aceasta se va alege cu dosar penal.“ Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, iar medicii de la Sectia reanimare au luat hotarirea de a fi transportata la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova.

(M.D.)

Accident grav la Sadu

Nicolae Alin Pirvut, de 26 de ani, din Sadu – Gorj, a fost victima unui accident de circulatie care a avut loc in seara de 26 noiembrie. Barbatul, conducator auto la SC Oltenia Star Music, in timp ce se deplasa cu autoturismul Tico, cu numarul de inmatriculare DJ-04-HKJ, pe DN 66, localitatea Sadu, i-a aparut in fata masinii un cal. Din cauza neatentiei in conducere, soferul a lovit din plin animalul. In urma impactului, Nicolae Alin Pirvut a fost accidentat grav si transportat la Spitalul Judetean din Craiova.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS