21.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Educatie Bacalaureat Vor fi afișate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat

Vor fi afișate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat

-

Astăzi vor fi afişate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă, cele de dinainte de contestaţii.
Notele vor fi afişate până în ora 12:00, urmând ca tot marţi, 3 septembrie, să fie depuse şi contestaţiile absolvenţilor nemulţumiţi de notele obţinute.
Acest lucru va fi posibil între orele 12:00 şi 16:00.
Rezultatele finale, respectiv cele de după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat la Bacalureat 2019, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.