33.7 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLigia Deca anunță cum se va face repartizarea în centrele de examen la Evaluarea Naţională

Ligia Deca anunță cum se va face repartizarea în centrele de examen la Evaluarea Naţională

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat vineri că Evaluarea Naţională, care va începe marți, pe data de 25 iunie, cu proba de Limba şi literatura română, se va desfăşura în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara.

Potrivit acesteia, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică.

„Câteva informaţii importante pentru Evaluarea Naţională ce începe marţi în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara. Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen. Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro”, a transmis ministrul Educației, potrivit digi24.ro.

Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.

Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În urma feedbackului primit după desfăşurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situaţia unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori iniţiali pentru verificare şi remedierea erorilor.

„De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ministrul Educației a precizat că în videoconferinţele de pregătire a Evaluării Naţionale organizate de Ministerul Educaţiei în această săptămână a primit asigurări de la preşedinţii comisiilor judeţene de organizare că în centrele de examen există resurse pentru desfăşurarea în condiţii adecvate a probelor. „Pentru că vorbim de pregătirea centrelor de examen, mulţumesc autorităţilor locale care au distribuit deja apă în şcoli, pentru a fi oferită copiilor în zilele în care se susţin probele scrise”, a afirmat ministrul.

Evaluarea Naţională începe pe data de 25 iunie

Evaluarea Naţională începe pe data de 25 iunie cu proba de Limba şi literatura română. Pe 27 iunie este programată proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba de limba şi literatura maternă pe 28 iunie. Rezultatele înainte de contestaţii vor fi afişate pe 3 iulie.

Citește şi: Autocar cu 59 de pasageri, răsturnat. Patru persoane au fost rănite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS