12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educației le-a cerut inspectoratelor școlare să identifice elevii retraşi de părinți de la școală

Ministerul Educației le-a cerut inspectoratelor școlare să identifice elevii retraşi de părinți de la școală

Părinții care își retrag elevii de la școală și îi educă acasă vor fi verificați de Inspectoratele Şcolare. Solicitarea Ministerului Sănătăţii vine după ce doi părinți din Bihor au fost condamnați la patru luni de închisoare cu suspendare pentru că și-au retras cei patru copii de la cursuri și i-au educat acasă. Experții au stabilit însă că cei mici aveau mari lacune.

Judecătorii i-au obligat să îi ducă pe copii din nou la școală, dar părinții vor să atace această decizie.

La inspectoratele școlare a ajuns această adresă care anunță că orice formă de învățământ, în afara de unitățile autorizate să funcționeze provizoriu sau acreditate și cele înscrise în registrul special al unităților care funcționează după o programă străină, este în afara legii. Cazurile copiilor retrasi de la școală trebuie să ajungă în atenția autorităților, potrivit stirileprotv.ro.

Ministerul Educației nu are o evidență clară a copiilor care fac homeschooling

Această decizie vine în contextul în care Ministerul Educației nu are o evidență clară a copiilor care fac homeschooling, o formă de învățământ care la noi nu este reglementată.

În România, sistemul de învățământ la domiciliu, pentru alte cazuri în afara de cele medicale, este interzis. De curând, doi părinți din Bihor au primit patru luni de închisoare cu suspendare, după ce și-au retras toți cei patru copii din sistemul de învățământ în 2021 pentru a-i educa acasă. Decizia nu este definitivă.

Citeşte şi: Fosile de dinozaur unice în lume, descoperite în Ţara Haţegului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS