3.4 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEducatieCe spune Rafila despre testarea antidrog a elevilor

Ce spune Rafila despre testarea antidrog a elevilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că testarea antidrog a elevilor va fi făcută cu acordul părinţilor, în cazuri bine stabilite. El a precizat că nu va fi făcută o testare în masă care să genereze foarte multă agitaţie în rândul părinţilor.

Alexandru Rafila a fost întrebat duminică, la Antena 3, care va fi implicarea Ministerului Sănătăţii în testarea antidrog a elevilor.

“Noi am semnat un protocol, opt ministere au semnat un protocol pentru siguranţă în şcoli. Există şi o componentă legată de sănătate şi e normal să fie aşa. O să discutăm cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul de Interne, în specia. Astfel, testarea –  dacă se va face şi probabil că se va face – va fi făcută doar cu acordul părinţilor, în cazuri bine stabilite”, a spus Rafila.

„Nu facem o testare în masă”

Ministrul Sănătății a spus că nu se intenționează impunerea unei obligativități. Acesta a precizat că nu se va face o testare în masă a elevilor.

„Nu facem o testare în masă, care să genereze foarte multă agitaţie în rândul părinţilor. Ea se face doar cu acordul părinţilor, în cazul în care aceştia solicită testarea unui copil care are o problemă legată de comportament într-o anumită perioadă sau la solicitarea cadrelor didactice, cu acordul părinţilor. Iar acest lucru trebuie convenit cu Ministerul Educaţiei. În niciun caz nu ar fi o chestiune care să fie obligatorie sau să producă neajunsuri”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Mai multe spitale sau unități medicale pierd banii din PNRR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS