24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieGuvernul le-a făcut vineri o nouă ofertă profesorilor

Guvernul le-a făcut vineri o nouă ofertă profesorilor

Guvernul le-a făcut vineri o nouă ofertă profesorilor, în încercarea de a opri greva declanșată în 22 mai, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor.

Discuțiile de la guvern dintre liderii celor trei federații din educație și reprezentanții Guvernului au durat aproximativ două ore și jumătate. În acest timp, aproximativ 10.000 de profesori au protestat în fața Palatului Victoria. Au plecat apoi în marș până la Palatul Cotroceni, potrivit hotnews.ro.

Noua ofertă a Guvernului în încercarea de a opri greva profesorilor

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat că ultima ofertă a guvernului a fost ca prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă, care ar urma să fie acordată din 1 ianuarie 2024, să fie de 45%, față de 40% cât li se oferise până acum.

De asemenea, Guvernul a propus acordarea unei sume anuale de 1.500 de lei, în luna octombrie. Banii sunt din fonduri europene.

„Nu avem un răspuns pentru guvern, deocamdată. Răspunsul îl vor da colegii noștri. Cei care au declanșat și greva”, a declarat Nistor. Acesta a spuns că „în niciun caz astăzi” nu va fi luată o decizie.

Aproximativ 10.000 de angajați din învățământ, aflați în cea de a douăsprezecea zi de grevă, au protestat din nou, vineri, în fața Guvernului. De aici au plecat în marș spre Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Rocada guvernamentală ar urma să aibă loc săptămâna viitoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS