10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOferta guvernului: 1000 lei pentru profesorii debutanți și salarii mai mari pentru personalul nedidactic

Oferta guvernului: 1000 lei pentru profesorii debutanți și salarii mai mari pentru personalul nedidactic

Guvernul a transmis într-un comunicat că oferta pentru sindicate a constat în bonus de 1.000 de lei pentru profesorii debutanți, bonusuri pentru profesorii din zone defavorizate și creșteri de salarii pentru personalul nedidactic.

Comunicatul integral al guvernului:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții sindicatelor din Educație, pentru a continua dialogul pentru rezolvarea problemelor semnalate în cadrul sistemului de învățământ.

Reprezentanții Guvernului au propus stimulente financiare pentru debutanți si cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate in zone defavorizate.

Totodată, Guvernul si-a menținut angajamentul de a majora salariile pana la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153. Aceasta măsura, care vizează cresterea veniturilor, va fi extinsă si pentru celelalte categorii de salariați din Anexa 8.

Guvernul isi asumă ca Educația să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor prin programul de guvernare si in eliminarea inechităților din legea salarizării.

In acest sens, va fi asumat un calendar astfel încât pana la data de 15 iulie la nivelul Ministerului Muncii sa fie finalizat proiectul noii legi a salarizarii, pentru a putea demara dialogul cu partenerii sociali, astfel încât, la 1 Septembrie a.c. sa poata fi înaintat Parlamentului Romaniei pentru aprobare.

Guvernul va continua dialogul cu reprezentantii sindicatelor din educatie, pentru definitivarea pachetului legislativ, care va oferi garanțiile ca Educatia rămâne prioritate pentru actuala coaliție de guvernare.

Ciucă: Momentul ales pentru grevă, cel mai prost din ultimii 10 ani

 Premierul Ciucă le-a spus 3 lucruri majore sindicaliștilor, potrivit surselor G4Media. Astfel, el a spus că momentul ales de ei pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii 10 ani pentru că afectează perioada de examene. De asemenea, Ciucă i-a cerut ministrului Muncii, Marius Budăi, să vină săptămâna viitoare cu proiectul noii legi a salarizării unitare. De asemenea, premierul Ciucă le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru conduce la instabilitate.

Marcel Ciolacu le-a spus sindicaliștilor în ședință că de când PSD a venit la guvernare s-au realizat două creșteri salariale. ”Vă asigur că educația va fi prioritatea nr 1 în următorul guvern”, a spus Ciolacu, potrivit surselor G4Media. El a propus bonusuri pentru profesorii debutanți și pentru profesorii care predau în zone defavorizate. ”Vreau un calendar mai strâns pentru legea salarizării, la 1 septembrie să fie deja în Parlament. Și vreau ca profesorii să fie prima categorie cărora sa le crească salariile”, a mai spus Ciolacu.

Citește și VIDEO. Zeci de mii de sinistrați după inundațiile din Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS