6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din Dolj vor simula examenele naţionale şi la nivel judeţean

Elevii din Dolj vor simula examenele naţionale şi la nivel judeţean

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va organiza şi în acest an şcolar simulări judeţene ale examenelor naţionale pentru a verifica nivelul de pregătire al elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a. Evaluările se vor derula după vacanţa de iarnă, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

O parte din şcolile din Craiova şi judeţ au organizat simulări ale examenelor naţionale pentru a cunoaşte nivelul de pregătire al elevilor, dar şi pentru a interveni, astfel încât să îmbunătăţească performanţa şcolară. Elevii din Dolj vor susţine şi o simulare cu subiecte elaborate la nivel judeţean, anunţă inspectorul şcolar general , Daniel Ion. Evaluările se vor desfăşura după modelul celor de anul trecut, şi cu o lună înainte de simulările naţionale organizate de Ministerului Educaţiei.


„Este important să cunoaştem nivelul de pregătire al elevilor pentru examenele naţionale. Prin urmare, voi propune Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj să organizăm simulări judeţene, atât pentru evaluarea naţională, cât şi pentru bacalaureat, după modelul celor de anul trecut. Practic, aceste simulări se vor organiza după vacanţa de iarnă şi cu o lună înainte de simulările naţionale”, a spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Sunt aşteptaţi peste 9.000 de elevi la simulări

Din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, anul acesta sunt peste 9.000 de elevi care ar urma să susţină examenele naţionale. Sunt 4.937 de elevi în clasa a VIII-a, 3.986 de elevi în clasa a XII-a la cursuri de zi, 976 elevi în clasa a XIII-a seral şi 38 de elevi în clasa a XIII-a frecvenţă redusă.


Anul trecut simulările examenelor naţionale s-au desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, iar simulările naţionale au fost organizate la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut evaluările scrise la limba şi literatura română şi la matematică. Şi elevii din clasele a XII-a au susţinut simularea a două probe scrise, respectiv proba de limba şi literatura română şi proba obligatorie a profilului, la istorie sau la matematică.


După simulările judeţene, procentul de promovare la clasa a VIII-a a fost 61, 88%, iar la bacalaureat, la limba şi literatura română procentul de promovare a fost 64,69%, iar la matematică şi la istorie procentul de promovare a fost 50,31%. Simulările judeţene au ajutat să crească procentul de promovare la simulările naţionale. Cele mai mari salturi au fost la elevii de clasa a VIII-a. Procentul de promovare a crescut de la 61, 88% la etapa judeţeană, la 68,30% la simulările naţionale.
Rezultatele elevilor la simulări nu se trec în catalog decât dacă aceştia solicită.


Rezultatele de la simulări sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învăţământ împreună cu elevii dar şi părinții şi cadrele didactice în vederea adoptării unor măsuri remediale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS