8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala 23 din Craiova va intra în reabilitare şi modernizare

Şcoala 23 din Craiova va intra în reabilitare şi modernizare

Clădirea Şcolii 23, structură a Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova, va intra în reabilitae. În aceste zile reprezentanţii unităţii şcolare eliberează corpul de clădire. Potrivit managerului, elevii care învăţă în acest corp de clădire vor fi mutaţi în clădirea Şcolii 24 şi vor învăţa în două schimburi.

Lucrările pentru reabilitarea corpului de clădire al Şcolii 23, structură a Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova, vor începe în perioada următoare. În aceste zile angajaţii şcolii eliberează clădirea. Elevii şi preşcolarii care învăţau în această clădire îşi vor desfăşura activitatea în corpul central, în două ture. Programul s-ar putea modifica din 5 decembrie. Potrivit managerului şcolii, lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de un an.
„În prezent, cursurile se desfăşoară într-o singură tură, dar din 5 decembrie, după minivacanţă, elevii vor învăţa într-o singură clădire, în două schimburi. Clădirea Şcolii 23 va intra în reabilitare. Se vor face lucrări mari, începând de la acoperiş. Sunt lucrări necesare, pe care Primăria Craiova le face cu fonduri BERD”, a precizat Alina Dumitru, directorul Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova.

Şcoala va fi dotată cu panouri fotovoltaice

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, corpul de clădire al fostei Şcoli 23 va intra într-un amplu proces de modernizare care va implica, printre altele, înlocuirea instalației electrice de iluminat cu panouri solare fotovoltaice monocristaline dar şi branșarea la rețeaua de termoficare a municipiului Craiova, prin înlocuirea instalației de încălzire existentă și dotarea cu panouri solare pentru prepararea apei calde de consum.


„Școala Gimnazială Sf. Gheorghe (fosta Nr. 23) va fi reabilitată cu fonduri de la BERD. În acest moment, proiectul se află în faza de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intevenție și aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local. Lucrările ce urmează să fie realizate vizează: înlocurirea parchetului existent cu linoleum trafic intens și termoizolarea cu polistiren ; placarea cu vată minerală bazaltică; refacerea terasei acoperiș cu termoizolație de vată minerală bazaltică; înlocuirea elementelor de construcție vitrate, ferestre și uși exterioare din aluminiu; branșarea la rețeaua de termoficare a municipiului Craiova, cu înlocuirea instalației de încălzire existentă și dotarea cu panouri solare pentru prepararea apei calde de consum înlocuirea instalației electrice de iluminat cu panouri solare fotovoltaice monocristaline; dotarea cădirii cu sistem descentralizat de ventilare cu recuperarea de căldură și echiparea clădirii cu sistem de climatizare”, a precizat Marina Andronche, şef Serviciu Imagine în cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS