5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul Dolj s-a pronunţat în procesul pentru funcţia de director de la Colegiul "Carol I"

Tribunalul Dolj s-a pronunţat în procesul pentru funcţia de director de la Colegiul „Carol I”

Funcţia de director de la Colegiul Naţional „Carol I” a fost cerută în instanţă după prima sesiune de concurs. Tribunalul Dolj s-a pronunţat de curând şi a respins solicitarea cadrului didactic care a cerut anularea deciziei Inspectoratului Şcolar care a declarat vacant postul şi l -a scos la concursul de anul acesta. Pe postul în litigiu a candidat şi a promovat chiar inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Ce a cerut în instanţă

Funcția de director de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, declarată vacanță după prima sesiune de concurs din 2021, a fost publicată pentru a fi ocupată în sesiunea ianuarie- aprilie de anul acesta, dar a fost solicitată și în instanță de unul dintre candidaţii care au susţinut concurs şi pentru Colegiul „Carol I” şi a obţinut o notă de promovare, fiind clasat pe locul al doilea după un alt candidat care nu a optat. Este vorba de profesorul Marian Vlad, managerul Școlii gimnaziale ”Elena Farago”.

Directorul în funcție a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Dolj pentru că după prima sesiune de concurs nu a făcut ședință publică pentru a stabili opțiunea finală a candidaților, conform unei recomandări făcută de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare, dar și pentru că a solicitat în scris să i se acorde funcția dacă va rămâne vacantă după ce depun opţiunile ceilalţi candidaţi.

Practic, în instanţă cadrul didactic a cerut să fie numit director la Colegiul Naţional „Carol” I şi să i se plătească şi diferenţele salariale aferente.


Procesul a avut loc la Tribunalul Dolj care a respins solicitarea dascălului ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă. Se poate face recurs în termen de 15 zile tot la Tribunalul Dolj.
În cea de a doua sesiune naţională pentru ocuparea funcţiilor de director, pentru scaunul de manager de la Colegiul Carol I din Craiova a candidat inspectorul şcolar general Daniel Ion, care a obţinut 9.20 la proba scrisă şi 10 la interviu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS