30.1 C
Craiova
joi, 26 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateTribunalul Dolj s-a pronunţat în procesul pentru funcţia de director de la Colegiul "Carol I"

Tribunalul Dolj s-a pronunţat în procesul pentru funcţia de director de la Colegiul „Carol I”

Funcţia de director de la Colegiul Naţional „Carol I” a fost cerută în instanţă după prima sesiune de concurs. Tribunalul Dolj s-a pronunţat de curând şi a respins solicitarea cadrului didactic care a cerut anularea deciziei Inspectoratului Şcolar care a declarat vacant postul şi l -a scos la concursul de anul acesta. Pe postul în litigiu a candidat şi a promovat chiar inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Ce a cerut în instanţă

Funcția de director de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, declarată vacanță după prima sesiune de concurs din 2021, a fost publicată pentru a fi ocupată în sesiunea ianuarie- aprilie de anul acesta, dar a fost solicitată și în instanță de unul dintre candidaţii care au susţinut concurs şi pentru Colegiul „Carol I” şi a obţinut o notă de promovare, fiind clasat pe locul al doilea după un alt candidat care nu a optat. Este vorba de profesorul Marian Vlad, managerul Școlii gimnaziale ”Elena Farago”.

Directorul în funcție a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Dolj pentru că după prima sesiune de concurs nu a făcut ședință publică pentru a stabili opțiunea finală a candidaților, conform unei recomandări făcută de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare, dar și pentru că a solicitat în scris să i se acorde funcția dacă va rămâne vacantă după ce depun opţiunile ceilalţi candidaţi.

Practic, în instanţă cadrul didactic a cerut să fie numit director la Colegiul Naţional „Carol” I şi să i se plătească şi diferenţele salariale aferente.


Procesul a avut loc la Tribunalul Dolj care a respins solicitarea dascălului ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă. Se poate face recurs în termen de 15 zile tot la Tribunalul Dolj.
În cea de a doua sesiune naţională pentru ocuparea funcţiilor de director, pentru scaunul de manager de la Colegiul Carol I din Craiova a candidat inspectorul şcolar general Daniel Ion, care a obţinut 9.20 la proba scrisă şi 10 la interviu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Universitatea din Craiova va inaugura noua Policlinică pentru studenţi

Universitatea din Craiova va inaugura noua policlinică studenţească ,...

ȘTIRI GdS