15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentru de Pregătire pentru Performanţă în Informatică pentru elevii din Dolj

Centru de Pregătire pentru Performanţă în Informatică pentru elevii din Dolj

Compania craioveană Syncro Soft, având ca partener Colegiul Național “Frații Buzești”, a organizat Centrul de Pregătire pentru Performanţă în Informatică. Acest centru funcţionează deja din luna octombrie 2021 şi pregăteşte elevi pentru olimpiade. În acest centru activează şi olimpicii din anii anteriori.

Centrul are o pagină web unde elevii pot găsi materiale teoretice şi probleme pentru antrenament.


„Centrul de Pregătire pentru Performanță în Informatică reprezintă în primul rând încă un nucleu local de antrenament, având misiunea de a oferi un pol de concurență în țară pentru o cât mai bună reprezentare a României la competițiile internaționale. Odată cu pagina de internet a centrului (cppi.sync.ro) am început să materializez o idee mai veche: aceea de a sistematiza materia de concurs, venind asfel în sprijinul tuturor elevilor români care doresc să se antreneze pentru competiții. Secțiunea “Materia” conține pentru fiecare capitol probleme atent alese și materiale teoretice, cele mai multe dintre ele realizate pe cont propriu dar și în colaborare cu foștii mei elevi olimpici.

Cele propuse acolo reprezintă un punct de vedere al nostru asupra modului de parcurgere a lecțiilor și dorim să adăugăm în continuare materiale cu explicații atent formulate la cât mai multe noțiuni. Proiectul mai înseamnă și bucuria de a colabora cu foștii mei elevi care au accepat, cu entuziasm și pasiune, să devină profesori pentru colegii lor mai mici, prin cursurile pe care le-au prezentat în centru în acest an școlar”, a anunţat profesorul Marius Nicoli, care se ocupă de pregătirea elevilor olimpici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS