21.7 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCare sunt cele mai accesate biblioteci digitale din România

Care sunt cele mai accesate biblioteci digitale din România

În ultimul deceniu, cu precădere între 2018-2021, s-au lansat și dezvoltat tot mai multe biblioteci digitale, fie că sunt biblioteci universitare, biblioteci județene sau biblioteci lansate de instituții ca Institutul Național al Patrimoniului (INP), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) sau Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), scrie Agerpress.

Topul celor mai accesate biblioteci digitale

Conform statisticilor site-urilor de monitorizare a traficului, cele mai accesate biblioteci digitale din România sunt: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj, Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale, de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj,  Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale, de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” și și Biblioteca Digitală a Bucureștilor.

Vezi aici 35 cele mai populare arhive și biblioteci digitale din România.

Totodată au fost lansate și biblioteci digitale străine, cu numeroase colecții de periodice în limba română, exemplul firmei maghiare Arcanum. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS