19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUMF Craiova anunță schimbări pentru admiterea de anul viitor

UMF Craiova anunță schimbări pentru admiterea de anul viitor

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova anunță modificări pentru admitere la studiile de licență de la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Moașe și Asistență Medicală. Modificările sunt valabile pentru admiterea din 2023, dar au fost anunțate de acum pentru a veni în sprijinul viitorilor candidați.

Una dintre modificările anunțate pentru admiterea din 2023 este aceea că Fizica nu va mai fi disciplină de examen pentru Facultatea de Medicină și Facultatea de Medicină Dentară. Candidații vor susține două probe obligatorii cu procentaje diferite, respectiv la biologie și la chimie.

Proba de biologie va avea un procentaj de 80%, iar proba de chimie va avea un procentaj de 20%. Cadrele didactice din învățământul preuniversitar spun că au observat schimbări și la tematică dar și la bibliografie.

”Pentru anul acesta nu sunt modificări în privința tematicii și a bibliografiei, pentru că nu era timp suficient pentru elevi să facă față schimbărilor. Odată cu debutul pandemiei, candidații au primit la admitere 40 de grile la biologie și 20 de grile la fizică sau chimie. Așteptăm să se publice metodologia pentru admiterea de anul acesta.Elevii vor avea posibilitatea să vadă tipul de cerințe și la simularea care se va organiza înainte de admitere.

Pentru anul viitor am văzut că au fost anunțate schimbări. Este mai multă materie la biologie. Unele teme se vor studia în profunzime, altele generalist, probabil pentru a armoniza admiterea cu ceea ce fac studenții în primul an. Și la bibliografie, pentru biologie este un alt manual. A fost inclus manualul pe care îl foloseau cei de la Târgu-Mureș. Pentru proba de chimie sunt recomandate manualele de clasa a X-a și a XI-a”, a precizat inspectorul școlar de biologie, Diana Ciorbagiu.

Ce schimbări se anunță pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală

Manualul inclus pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, pentru proba de biologie, este ”Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, scris Barbara Krumhardt și I.Edward Alcamo, ediția 2022. Acesta va fi luat în calcul și pentru admiterea la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală. Dacă pentru Medicină și Medicină Dentară s-au menționat unele capitole, pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală au fost incluse toate capitolele. Candidații care vor opta pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală vor susține o singură probă, la biologie. Pentru admiterea după noile condiții se așteaptă și tipărirea unei noi cărți de grile.

Decizia în privința schimbărilor bibliografiei pentru admiterea din 2023 a fost luată în cadrul Consiliului de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie, întrunit la începutul lunii februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS