20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început lucrările pentru extinderea Şcolii "Mircea Eliade" din Craiova

Au început lucrările pentru extinderea Şcolii „Mircea Eliade” din Craiova

Au început lucrările pentru extinderea Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova. În prezent, se văd săpăturile făcute pentru turnarea unei noi clădiri de 594 mp care va avea laboratoare, bibliotecă, sală de sport, dar şi săli de clasă. Noua clădire ar trebui să fie gata în maximum doi ani.

Extinderea Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova face parte din poiectul” Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova”. Lucrările care deja au început în curtea Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” sunt în valoare de 12.244.751,97 lei şi presupun construirea unei clădiri noi cu săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, sală de sport cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, dotări, dar şi o sală “after-school”.
Suprafața construită a noii clădiri va fi de 594 mp iar suprafața desfășurată de 1.422,00 mp.

Şcoala are peste 1.200 de elevi

Managerul unităţii şcolare, Ioana Genoveva, spune că este nevoie de această extindere pentru că toate laboratoarele au fost transformate în săli de clasă. Noua construcţie ar aduce şcoala la normalitate, în privinţa dotărilor.


” La Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova învaţă peste 1200 de elevi şi efectivele cresc pentru că sunt elevi care se transferă aici, pentru că au domiciliul în zonă. În prezent, toate laboratoarele şcolii sunt săli de clasă. Avem 20 de săli de clasă în clădirea centrală şi alte cinci săli pe strada Mirceşti, la care nu putem renunţa. Sunt foarte mulţi elevi. Numai la învăţământul primar avem 25 de clase. La clasa I şi la pregătitoare sunt câte şase clase, la a II-a şi a III-a sunt câte patru şi la clasa a IV-a sunt cinci clase. Prin noua construcţie vom dobândi şi noi dotările necesare. Se face o sală de after school, bibliotecă, patru laboratoare, unul de fizică, unul de chimie şi două de informatică şi încă două săli de clasă. Practic, intrăm în normalitate.”, a precizat directorul Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova.

Şcoala a fost inclusă şi într-un proiect pilot cu primul perete verde

Şantierul pentru extinderea Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova a început în luna octombrie 2021.
„A fost nevoie de unele lucrări la partea de canalizare, şi s-a săpat pentru a face fundaţia clădirii. Termenul pentru execuţia lucrărilor este de 24 de luni”, a mai precizat directorul Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova.
Şantierul este delimitat de clădirea şcolii. Şcoala face parte şi dintr-un proiect-pilot al Primăriei Craiova care implică amenajarea unui perete verde vertical, care ar costa aproximativ 86.000 de euro.


Peretele va avea 88 metri pătraţi , respectiv 11 m înălţime şi 8 m lăţime, unde se vor pune 13,2 metri cubi de pământ pentru montarea plantelor şi un sistem de irigaţii. Plantele care vor fi montate pe perete trebuie să fie cu frunze permanente şi în sezonul rece, după cum se solicită în caietul de sarcini.
Managerul unităţii şcolare spune că acest perete verde va fi montat pe partea spre noua clădire, care acum este în stadiul de şantier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS