21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj: "Pentru a menţine şcolile deschise este importantă vaccinarea"

ISJ Dolj: „Pentru a menţine şcolile deschise este importantă vaccinarea”

Inspectorul şcolar general, Ion Daniel, a precizat că în ultima săptămână de şcoală a anului 2021 s-au desfăşurat activităţi faţă în faţă în toate şcolile şi grădiniţele. Şi pentru anul 2022, ISJ Dolj îşi propune să menţină învăţământul faţă în faţă cât mai mult timp şi face apel şi către părinţi şi elevi dar şi către bunici să se vaccineze.

Potrivit inspectorului şcolar general, Daniel Ion, rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice a ajuns la aproape 80%, dar pentru a desfăşura activitatea în condiţii normale la nivelul unităţilor şcolare va fi importantă şi vaccinarea elevilor, a părinţilor dar şi a bunicilor.


„În ultima săptămână de şcoală din acest an, toate unităţile şcolare au desfăşurat activitatea faţă în faţă, cu excepţia Centrului Judeţean de Excelenţă Dolj. Sperăm ca în anul următor activităţile didactice să se desfăşoare faţă în faţă, exceptând situaţiile în care apar cazuri de infecare în rândul elevilor sau al cadrelor didactice. Rata de vaccinare la nivelul personalului care lucrează în unităţile de învăţământ este una mare, depăşeşte media naţională. Este o rată de peste 75% şi chiar se apropie de 80%. Este un lucru bun.

Singurele soluţii pentru a ne relua activităţile, aşa cum făceam înainte, depind de rata de vaccinare în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, dar şi în rândul părinţilor, al elevilor, şi acolo unde este cazul, şi al bunicilor. Este foarte importantă această rată de vaccinare, pentru că şi în cazul în care se pot infecta din studiile efectuate la nivel mondial rezultă faptul că persoanele vaccinate dezvoltă forme mai uşoare şi trec mai repede prin boală”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion.

Şi testarea este importantă


Totodată, conducerea ISJ Dolj atrage atenţia că şi testarea este importantă şi face apel la familiile elevilor să folosească testele pe care le oferă unităţile de învăţământ.


„Un alt aspect foarte important este acela legat de testare, care în prima parte a anului era facută pe baza unor teste uşor invazive. La un moment dat, spre finalul acestui an calendaristic, întreaga societate civilă a fost de acord cu faptul că trebuie să avem teste noninvazive, pe bază de salivă. Acestea au fost achiziţionate şi distribuite perioodic către unităţile şcolare, fiecare unitate şcolară având posibilitatea de a stabili modalitatea de testare. Este foarte importantă această testare pentru că, alături de vaccinare, reprezintă modalitatea prin care putem depăşi cât mai rapid posibil efectele create de această pandemie”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS