11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile din Dolj la care se votează cine va fi director după concurs

Şcolile din Dolj la care se votează cine va fi director după concurs

La două unităţi şcolare din judeţul Dolj după concursul de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct a rezultat că pe aceeaşi funcţie sunt câte doi candidaţi promovaţi cu acelaşi punctaj. La aceste unităţi, desemnarea directorilor se va face prin vot secret şi va câştiga candidatul cu cele mai multe voturi.

Una dintre unităţile şcolare la sunt doi candidaţi promovaţi pe aceeaşi funcţie este Şcoala gimnazială „Henri Coandă” Perişor. La această unitate şcolară desemnarea candidatului s-a făcut ieri. O altă unitate şcolară cu situaţie de acest fel este Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” pentru funcţia de director adjunct. La această unitate şcolară, cadrele didactice decid azi cărui candidat îi vor încredinţa un mandat pentru următorii patru ani.

Cum se va proceda

La şedinţa de desemnare a directorului participă şi personalul didactic auxiliar, doi inspectori şcolari şi profesorii care au fost în comisia de evaluare, dar fără drept de vot.


„În urma concursului pentru ocuparea funcţiilor de director, director adjunct din unităţile de învăţământ din Craiova şi judeţul Dolj au fost înregistrate două situaţii speciale în care cei doi candidaţi care au optat pentru o funcţie de director, respectiv director adjunct au acelaşi punctaj şi aceştia vor fi depatajaţi în urma unor şedinţe ale consiliului profesoral pe 15 şi 16 decembrie la unităţile şcolare respective. Astfel de situaţii avem la Perişor pentru funcţia de director şi la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova pentru director adjunct. Şedinţa presupune desemnarea viitorului director prin vot secret. Va fi desemnat câştigător candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi. Pentru a fi statutară şedinţa, trebuie să se prezinte 2/3 din totalul membrilor.


Directorul în funcţie poate invita cu statut de observator şi personalul didactic auxiliar şi nedidactic. Pot participa şi cei doi profesori care au făcut din comisia de evaluare, dar fără drept de vot. Tot la observatori vor fi şi doi reprezetanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Dacă şi după vot este egalitate se reia procesul”, a precizat inspectorul şcolar general, dr. Daniel Ion.


În urma acestui proces vor fi validate şi publicate rezultatele concursului cu numele celor care vor ocupa funcţiile de conducere în următorii patru ani. De asemenea, se va publica şi lista cu şcolile la care vor rămâne libere funcţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS