11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcursul naţional pentru directori, la final

Concursul naţional pentru directori, la final

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct se apropie de final. Azi este ultima zi de evaluare a candidaţilor programaţi la proba de interviu. Este vorba, de fapt, de şcoli care au între unul şi trei candidaţi maximum. În evaluare sunt şi zeci de contestaţii. În ultimele zile, o bună parte dintre candidaţi s-au retras. Prin urmare, vor fi şcoli şi grădiniţe care nu vor avea directori cu concurs.

Etapa de interviuri pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct a început pe 15 noiembrie şi se încheie azi, 8 decembrie. În Dolj, azi, cea mai mare concurenţă pentru o funcţie de director este la Liceul Tehnologic „Ştefan Odobleja” Craiova, fiind trei candidaţi pe loc.

La fel este şi la Şcoala Specială „Sfântul Mina”. De asemenea, la Şcoala profesională Valea Stanciului sunt doi candidaţi pentru funcţia de director. Tot azi sunt şi interviurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova, dar şi pentru Liceul Teoretic ,,Henri Coandă” Craiova. La aceste şcoli s-a înscris câte un candidat, atât la director, cât şi la director adjunct.


Tot câte un candidat la funcţia de director există şi la Şcoala gimnazială ,.Anton Pann” Craiova, la Şcoala profesională ,,Constantin Argetoianu” Argetoaia, la Şcoala gimnazială Gogoşu, la Şcoala gimnazială Greceşti, la Şcoala gimnazială Drăgoteşti, la Şcoala gimnazială Breasta precum şi la Liceul Teoretic Bechet.
Tot azi vor fi evaluaţi şi candidaţii la funcţia de director adjunct de la Şcoala gimnaziala ,,Sf. Gheorghe” şi de la Liceul Transporturi Căi Ferate Craiova, care nu au fost programaţi pe 7 decembrie. Centrul de evaluare este la Liceul „Traian Vuia” din Craiova.

Zeci de candidaţi s-au retras sau au lipsit

În Dolj, în ultimele zile ale concursului zeci de candidaţi s-au retras sau nu s-au mai prezentat la probele de interviu. De exemplu, pe 3 decembrie, din cei 45 de candidaţi, 23 s-au retras sau nu s-au mai prezentat. Şi pe 6 decembrie nu au mai ajuns la interviu 22 din cei 48 de candidaţi. În paralel, sunt înregistrate şi zeci de contestaţii la unele probe derulate. Potrivit reprezentanţilor ISJ Dolj au fost înregistrate 34 de contestaţii în prima săptămână, 32 de contestaţii în cea de adoua săptămână a concursului şi alte 15 contestaţii săptămâna trecută.


Notele finale vor fi afişate pe 11 decembrie, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion. Pe 13 deembrie, candidaţii admişi pentru mai multe funcţii vor depune opţiunile, iar pe 17 decembrie se vor valida rezultatele finale. Deciziile se vor emite în perioada 20-22 decembrie, iar funcţiile vor fi preluate din 10 ianuarie. Din primele date, la unele şcoli şi grădiniţe, funcţiile de director şi director adjunct nu vor fi ocupate în urma concursului, chiar dacă au fost mulţi candidaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS