12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSala de sport pentru Şcoala "Gheorghe Ţiţeica", în faza de licitaţie

Sala de sport pentru Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”, în faza de licitaţie

Şcoala gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova va fi modernizată şi extinsă prin intermediul unui proiect cu fonduri europene pentru care Primăria Craiova a semnat contractul de finanţare anul trecut. Conform proiectului, şcoala va beneficia practic de construcţia unei săli de sport, pe partea de vest a clădirii. Lucrările sunt în prezent în stare de licitaţie.

Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova are peste 1.000 de elevi, dar nu dispune de o sală de sport. O astfel de construcţie se va realiza pe fonduri europene. Lucrările au fost scoase la licitaţie , valoarea totală estimată a contractului fiind de 2.754.547lei (excl. TVA). Reprezentanţii unităţii şcolare spun că se va construi o sală de sport care va avea o arie utilă puţin peste 500 de mp.


„Ordonatorul principal este Primăria Craiova. Se va construi un nou corp de clădire doar pe nivel parter cu sală de sport, pe latura de vest a şcolii. Noua construcţie va fi distanţată de clădirea şcolii aproximativ patru metri, iar circulaţia între cele două clădiri se va realiza pe direcţia longitudinală din şcoală. Practic, sala de sport o ieşire direct în şcoală şi o altă ieşire spre terenul de sport.

Noua clădire va avea 15 metri lăţime, 30 metri lungime şi şase metri înălţime. În interior vor fi vestiare pentru fete şi băieţi, cabinet şi vestiar pentru profesori, grupuri sanitare pentru fete şi băieţi, grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi. Conform proiectului aria utilă a sălii de sport va fi de 534 de mp. În sala de sport se va putea juca volei, baschet, minifotbal şi vor fi asigurate toate dotările necesare în ceea ce priveşte mobilierul şi echipamentele”, a precizat managerul şcolii.

În sală vor avea loc şi 60 de elevi

Conform proiectului capacitatea sălii de sport este de maximum 60 elevi. În documentele de la licitaţie scrie că după finalizarea lucrărilor, spaţiul de învățământ nou creat va fi dotat cu: mobilier pentru dotare, cabinet profesori; mobilier pentru dotarea vestiarelor sălii de sport; -echipamente IT pentru cabinet profesori (calculator cu monitor și tastatură); articole și echipamente sportive pentru dotarea sălii de sport, -dotări PSI, ce vor face obiectul unor contracte de achiziție publică distincte.


Sala de sport va asigurara creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a elevilor prin practicarea exerciţiilor fizice şi sportului în cadrul activităţilor şcolare. În ceea ce priveşte durata de execuţie a lucrărilor în proiect sunt prevăzute 24 de luni, dar au fost făcute demersuri pentru ca aceste lucrări să fie executate într-un timp mult mai scurt, respectiv în 12 luni de la debut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS