10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultatele la concursul de directori, din Dolj, nu s-au schimbat după contestații

Rezultatele la concursul de directori, din Dolj, nu s-au schimbat după contestații

În Dolj, au fost recorectate lucrările candidaților la concursul pentru directori care au depus contestații. Potrivit inspectorului școlar general, nici unul dintre candidați nu a promovat concursul după contestații. În perioada următoare, se vor stabili comisiile pentru etapa de interviu. Din comisii vor face parte profesori din fiecare școală pentru care există candidați, reprezentanți ai administrației locale, reprezentanți ai companiilor dar și reprezentanți ai universităților.

Chiar dacă la proba scrisă, din cadrul concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din învățământul preuniversitar, au fost teste grilă care au fost corectate apoi în fața candidaților, în Dolj au fost înregistrate și contestații. Au fost depuse 30 de astfel de cereri pentru recorectarea lucrărilor. În urma acestei etape nu au apărut modificări asupra rezultatelor.

”Nu avem nici o lucrare a cărei notă să se fi modificat în plus după contestații”, a precizat Daniel Ion, inspector școlar general și președintele comisiei pentru concurs.

În Dolj au rămas astfel 232 de candidați promovați după proba scrisă și 257 de posturi de director și director adjunct. Numărul candidaților mai poate crește după sesiunea specială din 28 octombrie la care pot participa doar cei care au fost în carantină. În Dolj, sunt cinci candidați care s-au aflat în această situație.

Profesorii promovați pot face opțiunile pentru școli

În perioada următoare, profesorii care au promovat proba scrisă por opta, începând de azi, pentru școlile sau grădinițele la care ar vrea să fie directori în următorii patru ani. Pentru a promova concursul mai este etapa de interviu.

”În perioada 21-27 octombrie candidații optează pentru școlile la care ar vrea să ocupe funcțiile. Vom pregăti apoi etapa de interviu. În zilele de 28-și 29 octombrie vom trasmite solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/ universităților. În perioada 1-10 noiembrie se vor constitui comisiile pentru proba de interviu, pe 12 noiembrie se va publica graficul de desfășurare a interviurilor, iar în perioada 15 noiembrie-8 decembrie se va desfășura etapa de interviu”, a precizat Daniel Ion, inspectorul școlar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS