20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă colegii şi o grădiniţă din Craiova vor funcţiona online

Două colegii şi o grădiniţă din Craiova vor funcţiona online

Colegiul Naţional „Craol I” şi Grădiniţa „Tudor Vladimirescu” suspendă total activitatea faţă în faţă pentru următoarele 14 zile. Totodată, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” suspendă total activitatea cu elevii doar pe 15 octombrie, pentru că se desfăşoară concursul directorilor, iar pentru următoarele 14 zile suspendă activitatea doar pentru învăţământul gimnazial şi liceal. Cele trei unităţi şcolare şi-au suspendat activitatea faţă în faţă doar cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Şcolile şi grădiniţele pot decide trecerea la cursuri online doar cu aprobarea Inspectoratului Şcolar.


„Ordinul comun prevede la articolul 3 alineatul 2 că în situaţii justificate de infrastructură şi resursele existente, unităţile de învăţământ pot desfăşura activităţi didactice în sistem online cu aprobarea ISJ chiar şi în situaţia în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în condiţiile aricolului 6. În aceste condiţii, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a aprobat propunerile a trei uinităţi de învăţământ din Craiova.

Este vorba de Colegiul Naţional „Carol I” şi de Grădiniţa cu program prelungit „Tudor Vladimirescu” care vor dsefăşura activităţi didactice online cu toate clasele, dar şi de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” care va suspenda activităţile didactice la şcoală pentru toate clasele doar pe 15 octombrie. La acest colegiu, după concursul pentru directori, vor rămâne să înveţe online doar clasele de gimnaziu şi liceu, la care s-a înregistrat o incidenţă mare a cazurilor de COVID -19″, a precizat inspectorul şcolar, Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt din cadrul ISJ Dolj.


Practic, după aprobarea dată, ieri, de Consiliul de Administraţie al ISJ Dlj, elevii şi profesorii îşi desfăşoară activităţile online de azi.

Ce situaţii sunt la cele trei unităţi care au cerut suspendarea

În fiecare unitate şcolară care a decis să suspende activităţile faţă în faţă sunt situaţii diverse. De exemplu, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, directorul Ileana Didu a precizat că are 29 de clase care învaţă în sistem online şi că cele mai multe cazuri de COVID -19 sunt la clasele de gimnaziu şi liceu. Directorul colegiului a precizat că s-a ajuns la o transmitere intercomunitară. De asemenea, la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, ieri, erau 24 de clase de elevi care studiau online.

Şi la Grădiniţa cu program prelungit „Tudor Vladimirescu” din Craiova erau raportate 9 grupe de copii online. La această unitate de învăţământ preşcolar decizia de a suspenda activitatea didactică în clase s-a luat şi pentru că a fost confirmată cu COVID 19 bucătăreasa grădiniţei care a avut mai mulţi contacţi direcţi.
Elevii pentru care s-a aprobat ieri derularea cursurilor online ar trebui să revină în clase pe 2 noiembrie.
În Dolj, ieri, erau raportate de 365 de clase de elevi şi preşcolari care îşi desfăşoară activitatea online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS