8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinţii unui elev din Dolj reclamă că şcoala a dat cornuri cu mucegai

Părinţii unui elev din Dolj reclamă că şcoala a dat cornuri cu mucegai

Părinţii unui elev din clasele primare de la Şcoala Booveni, din comuna doljeană Drănic, reclamă că fiul lor a primit, ieri, de la şcoală două cornuri cu mucegai. Odată ce au văzut produsele, familia elevului a spus că nu se aştepta ca un copil de câţiva ani să primească de la şcoală astfel de cornuri. Directorul unităţii şcolare neagă situaţia, susţinând că de la şcoală nu se dau alimente stricate copiilor. Părintele spune că a sesizat OPC-ul.

Părinţii unui şcolar sunt revoltaţi după ce au văzut că fiul lor a scos, ieri, din ghiozdan două cornuri pline de mucegai. Produsele respective aveau ca dată de expirare 16 septembrie 2021, adică ziua în care copilul le-a prezentat acasă.

„Vreau să afle o ţără întreagă că un copil a venit joi, 16 septembrie, de la şcoală cu două cornuri mucegăite. Nu este normal. Copilul meu este şcolar şi nu le mănâncă, dar programul acesta este şi la grădiniţă. Cum să procedezi aşa cu nişte copii? Este de neimaginat. Mă întreb dacă respectivul cadru didactic care a dat cornurile copilului meu ar fi dat acele produse şi copiilor săi. Am sesizat OPC-ul şi a rămas să le trimit pozele pe email. Trebuie să se ia măsuri”, a spus tatăl şcolarului.

Ce a spus directorul şcolii


Directorul şcolii din Booveni spune că pe 16 septembrie nu a dat cornuri copiilor, ci măr cu biscuiţi.

„Cornuri şi lapte le-am dat copiilor marţi şi miercuri. Ieri (joi-16 septembrie) le-am distribuit copiilor măr cu biscuiţi. Noi nu le dăm copiilor alimente stricate. Este posibil ca în cazul respectiv, copilul să fi uitat cornurile în ghiozdan şi să le fi descoperit părinţii târziu. Tot timpul sunt verificate produsele pe care le dăm, să aibă aspect corect. Verificarea este făcută chiar de învăţătoarea care le împarte aceste produse copiilor , a spus Gabriel Bibu, managerul Şcolii Booveni din Drănic. Laptele şi cornul sunt produse care însă în mediul rural nu sunt livrate zilnic. „Lapte şi corn nu primi zilnic, ci la două zile”, a spus directorul de la Şcoala Booveni.

Părintele contestă declaraţiile directorului

Varianta managerului este contestată de părintele copilului.

„Maşina vine odată la două zile. Nu se distribuie zilnic. În plus, cornurile respective sunt mucegăite când sunt încă în termen. Unde aţi văzut aşa ceva? În apă dacă le pun şi le scot şi nu mucegăiesc aşa de pe o zi pe alta. Nu sunt cornuri uitate în ghiozdan. Nu se făceau aşa. Şi nici nu are cum să le uite în ghiozdan. Copilul nostru scoate zilnic tot din ghiozdan când vine de la şcoală. Cum intră în casă, scoate tot din ghiozdan îşi face temele şi apoi mănâncă. Dacă suntem de la ţară, suntem şi proşti? Nu este chiar aşa! „, a mai precizat părintele copilului de la Şcoala Booveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS