6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieContestațiile au crescut numărul profesorilor doljeni cu note peste 7

Contestațiile au crescut numărul profesorilor doljeni cu note peste 7

Ministerul Educaţiei a publicat ieri rezultatele finale ale examenului naţional de titularizare. În Dolj, după contestaţii a crescut cu peste 3% procentul candidaţilor cu medii peste 7.  Nu au fost înregistrate noi note de 10. Foarte afectaţi de reevaluarea lucrărilor au fost candidaţii cu note între 5 şi 7, la mai bine de 2% din lucrări fiind punctate în minus.

În Dolj au fost depuse 151 de contestaţii după afişarea rezultatelor iniţiale la concursul de titularizare. În urma reevaluării lucrărilor de la examenul naţional de titularizare, în Dolj, conform datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar, rata notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă a crescut de la 51,78%, cât au fost rezultatele iniţiale, la 54,39%. Practic, 17 candidaţi au reuşit să obţină medii peste 7 după contestaţii.

În schimb, a scăzut procentul notelor între 5 și 7 cu mai bine de 2%, de la 33,33% iniţial la 31,29%.
Nu au fost înregistrate noi note de 10. La nivelul judeţului sunt nouă candidați care au obținut nota 10: la biologie (1), la educaţie socială (1), la educatoare (5) şi la religie ortodoxă (2). 
La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, în judeţul Dolj, s-au prezentat 672 de candidați din totalul de 984 înscriși, iar dintre aceştia 356 au obținut note între 7 și 9,99, faţă de 339 de candidaţi câți erau după afişarea rezultatelor iniţiale.

Prioritate la repartizare au candidaţii care au 7 şi sunt pe durata viabilităţii postului

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4-5 august.
În Dolj, azi, începând cu ora 10.00, în sala amfiteatru a ISJ Dolj, are loc repartizarea cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului sau catedrei care au obţinut media de repartizare minimum 7. Apoi sunt repartizate cadrele didactice care au obţinut minimum 7 la concurs pe posturi didactice sau catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Pe 5 august va fi şedinţă tot pentru candidaţii cu medii peste 7

Joi, 5 august, are loc repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice titulare, a cadrelor didactice debutante, apoi are loc repartizarea prin transfer sau detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată a cadrelor didactice aflate în restrângere de activitate. 
După detaşare, tot joi, are loc repartizarea pentru completarea normei didactice a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, cu păstrarea statului de cadru didactic titular şi a cadrelor didactice debutante în învăţământul preuniversitar de stat şi particular care au promovat examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2021, şi au obţinut media de repartizare minimum 7, ierarhizaţi pe o listă unică în ordinea mediei.

Peste 80 de posturi titularizabile în Dolj

La nivel naţional sunt disponibile 4.814 posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.500 în mediul urban şi 1.314 în mediul rural). 
Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori sau profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.103), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (828) şi muzică instrumentală (310). 
În Dolj sunt 86 de posturi titularizabile, la diverse discipline. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS