8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAdmitereRezultate Admitere Liceu 2021. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Rezultate Admitere Liceu 2021. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Rezultatele admiterii la liceu 2021 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee sunt disponibile online cu codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu se face pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Repartizarea computerizată se realizează în funcție de opțiunile completate de către elevi şi părinţi, dar şi de media de admitere.

După repartizarea computerizată, în perioada 25 – 28 iulie, are loc Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Când rămân elevii nerepartizați la liceu

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la sesiune următoare, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

În 29 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi începe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile prliminare.

Repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS