13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de elevi pasionaţi de geografie, premiaţi la Concursul Naţional "Alexandru Roşu"

Zeci de elevi pasionaţi de geografie, premiaţi la Concursul Naţional „Alexandru Roşu”

Societatea de Geografie din România- Filiala Dolj în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe, Departamentul de Geografie au organizat concursul național de descrieri  geografice ”Alexandru Roşu” , ediția I. Concursul a constat în prezentarea de către elevi a unor documentare cu locuri din România sau din străinătate. Competiţia a atras participanţi din Dolj dar şi din alte 7 judeţe din ţară.

Concursul național de descrieri  geografice ”Alexandru Roșu” a fost organizat în perioada 10-11. Iunie 2021.

Inițiativa pentru acest proiect a venit din nevoia implicării elevilor în activități geografice, de cunoaștere științifică și practică a mediului înconjurător.

Concursul a urmărit realizarea unor lucrări cu conţinut geografic prezentate cu ajutorul aplicației PowerPoint pe platforma google meet. Elevii au îmbinat descrierea geografică cu un limbaj expresiv din punct de vedere literar. Ei au prezentat elementele geografice naturale alături de cele antropice, precum şi obiective culturale şi istorice. Imaginile au fost însoţite de hărţi, grafice și filmulețe.

La acest concurs s-au înscris 36 elevi din învățământul gimnazial și au prezentat 33 de elevi, din învățământul liceal au fost 37 elevi înscriși și au prezentat  lucrarea 36 de elevi. Elevii participanți au fost din județele Maramureș, Iași, Dâmbovița, Galaţi, Gorj, Bistrița Năsăud, Botoșani și Dolj.

Zeci de premii pentru elevii participanţi

Concursul s-a desfăşurat online, folosind platforma Google meet în datele de 10 iunie şi 11 iunie 2021 conform programului anunțat.

 Prezentarea lucrărilor s-a realizat în ordinea menționată în cadrul programului de desfășurare, pe două secţiuni. Secţiunea I a fost cu teme cu abordare a conținuturilor geografice din România, iar secţiunea a II-a a cuprins teme cu abordare a conținuturilor geografice din alte state europene /continente extraeuropene.

 „Scopul acestui concurs a urmărit formarea și dezvoltarea însușirilor intelectuale și morale ale elevilor ca rezultat al implicării acestora în culegerea informațiilor geografice (prin participarea directă în natură, prin propria experiență) și transformarea lor în prezentări multimedia, utilizând cunoștințele informatice, vizionarea/ascultarea impresiilor personale ale colegilor.  Toate lucrările au fost bine realizate, anumite regiuni geografice au fost puse în valoare prin modul de prezentare al elevilor. A fost o experiență frumoasă, un concurs educativ și s-a observat dorința elevilor de a participa după o perioada lungă de pandemie”, a precizat Maria Ciobanu, vicepreşedintele Societății de Geografie din România- Filiala Dolj,

Toți elevii participanți au obținut din partea Societății de Geografie din România, Filiala Județului Dolj diplome și premii I, II, III, mențiuni și premii speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS