16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieTopul liceelor din Craiova după media de admitere

Topul liceelor din Craiova după media de admitere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publica broşura cu oferta de admitrere a liceelor din Dolj. În broşura respectivă, elevii de clasa a VIII-a au calendarul dar şi ultima medie de admitere de la fiecare specializare din 2019 şi 2020 pentru a se putea ghida cum să facă opţiunile. Media de admitere la liceu, şi anul acesta, este formată din 80% media de la Evaluarea Naţională şi 20% media din perioada gimnaziului. În Craiova sunt licee la care ultima medie nu a scăzut sub 9 dar şi licee la care ultima medie de admitere a fost puţin peste 2.

Pe primul loc la cele mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. La şase dintre cele şapte specializări pe care le are pentru clasa a IX-a, ultima medie de admitere nu a scăzut sub 9,50. Pe primul loc în cadrul colegiului este specializarea ştiinţe ale naturii. Ultimul elev admis, anul trecut, a avut media 9.89. La matematică-informatică bilingv- engleză cea mai mică medie a fost 9,83, iar la matematică-informatică-intensiv informatică ultimul admis a avut 9.64.

La acest colegiu cea mai mică medie de admitere a fost 9.28 la ştiinţe sociale. Unitatea şcolară este în fiecare an în top trei licee la nivel naţional cu cele mai mari medii de admitere.

Medii de admitere peste 9 şi la Colegiile „Cuza” şi „Carol I” , şi „Ştefan Velovan”

Specializarea ştiinţe ale naturii este în preferinţele elevilor şi la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. La acest colegiu sunt două clase de ştiinţe ale naturii, adică dublu faţă de Colegiul „Buzeşti”, iar ultima medie de admitere a fost 9,52. Şi la matematică- informatică, unde sunt 78 de locuri, ultima medie de admitere este 9,51. Şi la profilul umanist au fost medii peste 9. La filologie -bilingv engleză ultimul admis a avut 9.32, iar la filologie- spaniolă cea mai mică medie de admitere a fost 9. Filologie bilingv franceză a fost singura specializare la care ultima medie a scăzut puţin sub 9, fiind 8, 98.


Cerinţe mari sunt şi la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. La şase dintre cele şapte specializări existente pentru admiterea în clasa a IX-a toate mediile elevilor sunt peste 9. În topul preferinţelor se află ştiinţe ale naturii cu ultima medie 9,50, fiind urmată de filologie bilingv engleză cu ultima medie 9,39 şi matematică-informatică cu 9,37. La acest colegiu există şi specializarea ştiinţe ale naturii-bilibgv germană cu cea mai mică de medie de admitere 9,27. La filologie ultimul admis a avut 9,23. Media de admitere la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova a scăzut puţin sub 9 doar la filologie biligv spaniolă la care ultimul admis a avut anul trecut media 8,96.

Medii peste 9 la admitere sunt şi la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova. La matematică-informatică ultimul admis a avut 91,5, la ştiinţe ale naturii cea mai mică medie a fost 9,11 iar la filologie a fost 9.09.

Patru licee din Craiova cu medii peste 8

În Craiova la alte patru licee în care media de admitere este peste 8. Primul în acest top este Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” la care mediile de admitere sunt chiar peste 8.80. La acest colegiu sunt specializările ştiinţe ale naturii, matematică-informatică, filologie, ştiinţe sociale.Şi la Liceul „Tudor Arghezi” din Craiova mediile de admitere nu scad sub 8,60.

De asemenea, la Liceul „Henri Conadă” din Craiova cele mai mici medii de admitere sunt între 8.47 şi 8.60. Şi la Liceul „Voltaire” din Craiova în sesiunile anterioare de admitere ultimele medii au fost între 8 şi 8.30.
La Liceul „Charles Laugier” din Craiova ultima medie de admitere la ştiinţe ale naturii a fost 8.01, iar la matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 7.88.

Licee cu medii între 6 şi 8

La categoria licee cu specializări cu medii peste între 6 şi 8 în Craiova se înscriu Liceul Teologic Adventist Craiova, Liceul „Traian Vuia” , Liceul Tehnologic „Ştefan Odobleja”, Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu” şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”.

Licee din Craiova la care media de admitere a fost sub 5

În Craiova sunt şi licee la care ultima medie de admitere a fost sub 5. Sunt în general licee cu specializări tehnologice. Pe această listă se află Liceul Tehnologic Auto Craiova,, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, Liceul tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, Liceul tehnologic „George Bibescu”, Liceul Energetic Craiova.
Părinţii şi elevii vor înscrie opţiunile pentru admitere în perioada 16-22 iulie, în funcţie de rezultatele la Evaluarea Naţională. Repartizarea computerizată va fi pe 24 iulie.

Broşura pentru admitere se găseşte aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS