12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu început înscrierile pentru concursul de titularizare

Au început înscrierile pentru concursul de titularizare

Absolvenţii de studii de licenţă dar şi cadrele didactice cu statut de suplinitori ori titularii care vor să se detaşeze sau să se transfere prin concurs se pot înscrie la concursul de titularizare. Pentru posturile vacante şi rezervate din judeţul Dolj au fost organizate trei centre de înscriere în Craiova.

Cei interesaţi de ore sau de un post în învăţământul preuniversitar mai au patru zile la dispoziţie pentru a-şi depune dosarul. Înscrierile pentru concursul de ocupare a posturilor didactice au debutat, ieri, la ora 12. Pentru posturile din şcolile şi grădiniţele din Dolj au fost organizate trei centre de înscriere, pe discipline, în Craiova. Unul dintre aceste centre este la Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate Craiova. La acest centru se înscriu absolvenţii de licenţă cu specializările matematică, fizică, chimie, biologie, educaţie fizică şi sport, religie, discipline tehnice şi informatică.

Primii candidaţi şi-au făcut apariţia la centru imediat ce a fost deschis.
„Avem patru dosare validate până acum şi mai sunt candidaţi pentru înscriere. Comisia este formată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi sprijină pe candidaţi la completarea cererilor şi a dosarului de concurs. Pentru acces în centru de înscriere şi, respectiv, în sală am stabilit un traseu şi avem un alt traseu pentru ieşire. De asemenea, la avizier am pus modelele de cereri şi documnetele care sunt necesare şi care trebuie să fie puse în ordine într-un dosar cu şină”, a precizat Adriana Stănoi, directorul Liceului CFR din Craiova.

Centre de înscriere

Un alt centru de înscrieri este la Liceul Energetic din Craiova unde îşi pot depune dosarele cei care au ca specializare limba şi literatura română, limba latină, limbi moderne, limba rromani, socio-umane, istorie, geografie, arte, învăţământ special. Pentru învăţători şi educatoare dosarele se depun la Liceul „Matei Basarab” din Craiova. La dosar, candidaţii trebuie să depună cererea de înscriere, copii de pe actele de identitate şi de pe diplomele şi certificatele de studii şi grade, adeverinţă de vechime şi o declaraţie pe propria răspundere că nu desfăşoară activităţi incompatibile cu cele ale funcţiei didactice. Până la sfârşitul acestei săptămâni, înscrierile se vor derula zilnic în intervalul orar 9.00-16.00 la toate centrele de examen. Ultima zi de înscriere este luni, 17 mai, în intervalul orar 9.00-12.00.

Condiţii pe perioada stării de alertă

Conform ultimelor precizări de la Ministerul Educaţiei, pe perioada stării de alertă, candidaţii nu susţin inspecţiile la clasă, nu mai validează înscrierile şi odată cu depunerea dosarului pot face opţiunea ca repartizarea să se facă pe posturi din alt judeţ decât în cel care susţin proba scrisă.
În cazul în care sunt candidaţi care solicită atât înscrierea pentru concurs, cât şi pentru repartizare in baza rezultatelor din anii anteriori sau pentru detaţare la cerere prin concurs specific, aceştia depun două cereri de înscriere (una pentru concurs şi una pentru repartizare în baza rezultatelor din anii anteriori sau pentru detaşare la cerere prin concurs specific) şi un singur dosar în care anexeaza documentele prevăzute în cele două cereri.
Pe 25 iunie se vor afişa centrele de concurs. Lista posturilor vacante şi rezervate pentru concurs a fost publicată de ISJ Dolj pe 10 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS