11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Naţional Pedagogic din Craiova are o nouă specializare la liceu

Colegiul Naţional Pedagogic din Craiova are o nouă specializare la liceu

Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova are o nouă specializare la admiterea din această vară. Este vorba de o clasă de educator- puericultor. Elevii care vor să fie admişi la această clasă vor susţine patru probe practice, la fel ca şi cei care vor să fie admişi la clasele de educator-învăţător.

Clasa de educator- puericultor a fost inclusă în oferta educaţională pentru clasa a IX-a liceu de anul aceasta în urma unei adrese primite de la Ministerul Educaţiei. La această specializare se pregătesc educatori-puericultori care să lucreze cu copiii cu vârste între 0 şi 3 ani. Ei vor lucra în special în creşe şi vor avea sarcina nu numai de a supraveghea copiii, de a-i schimba și hrăni, ci şi de a le oferi o formă incipientă de educație. Educatorul-puericultor este menţionat în Legea Educaţiei din 2011.
„Am primit o adresă de la Ministerul Educaţiei care ne solicita înfiinţarea acestei specializări. Am făcut demersurile la ARACIP şi pe 26 aprilie a.c. am primit acordul de înfiinţare a acestei specializări începând cu anul şcolar 2021-2022. Elevii de la specializarea educator-puericultor vor face practică în creşe şi în grădiniţe. După absolvire vor lucra în educaţia ante-preşcolară”, a spus Adrian Stroe.

În luna iunie se vor derula înscrierile şi probele

Admiterea în clasa a IX-a la educator-puericultor vor susţine probe de aptitudini. „Conform Ordinului 3.721/2021 înscrierile pentru a susţine probele practice vor fi în perioada 7-14 iunie. Probele se vor derula în perioada 15-18 iunie şi vor fi la limba română, la muzică, la desen şi la educaţie fizică. Sunt de fapt aceleaşi probe ca şi la clasele de educator-învăţător. Este posibil ca aceste probe să se echivaleze ca şi anul trecut pentru că ordinul de ministru prevede posibilitatea de echivalare. În general, profilul vocaţional este foarte solicitat. Anul trecut am avut 200 de înscrişi şi 56 de locuri. Departajarea s-a făcut pe baza mediei de admitere. Ultima medie de admitere a fost 9.04. La aceste specializări sunt aşteptaţi elevi care au vocaţie să lucreze cu copiii”, a precizat Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova. La clasa de educator-puericultor vor fi 24 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS