17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞcoli din Craiova care mai au locuri la clasa pregătitoare

Şcoli din Craiova care mai au locuri la clasa pregătitoare

Înscrierile în clasa pregătitoare continuă încă o săptămână, respectiv până pe data de 28 aprilie. O parte dintre şcolile din Craiova mai au locuri libere pentu această primă etapă. Printre aceste unităţi şcolare se află şi două colegii din centrul Craiova. Sunt însă multe şcoli din Craiova care vor să solicite suplimentarea numărului de clase, pentru că cererile depăşesc numărul de locuri.

Una dintre unităţile şcolare care mai are locuri în clasa pregătitoare este Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. La acest colegiu mai sunt 7 locuri libere.


De asemenea, la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova mai sunt şase locuri libere. „Avem 60 de elevi înscrişi pe 66 de locuri aprobate pentru trei clase de pregătitoare. Primim cereri şi de la la elevi din afara circumscripţiei. Avem doar 20 de elevi în circumscripţie”, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Şapte locuri libere sunt şi la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, unitate de învăţământ la care se pune accent pe aptitudinile muzicale ale elevilor încă din clasele primare.


„Prin planul de şcolarizare am aprobat două clase de pregătitoare cu 44 de locuri din care mai avem libere 7 locuri în acest moment. Copii care vor fi înscrişi la noi la liceu vor fi ascultaţi la ritm şi trebuie să aibă o dezvoltare fizică armonisioasă, specifică pentru muzică”, a precizat Lucia Croitoru, directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.


Sunt şi şcoli care şi-au completat locurile dar care primesc cereri în continuare pentru copiii din circumscripţie. „În acest moment prin planul de şcolarizare avem aprobate patru clase şi au fost ocupate toate locurile, dar unitatea de învăţământ este obligată să înscrie toţi copiii ai căror părinţi au domiciliul în circumscripţia şcolii în această perioadă. Înscrierile se fac până pe 28 aprilie”, a precizat Cerasela Cremene, directorul Şcolii gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova.

Şcoli care au cereri peste numărul de locuri

În Craiova, o parte dintre şcoli au deja mai multe cereri decât locuri. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, de exemplu, are aprobate şase clase prin planul de şcolarizare şi 142 de cereri. „Anul acesta avem doar clase de învăţământ tradiţional la pregătitoare, nu mai avem anul acesta programul step by step, pentru că nu a fost o asemenea clasă în urmă cu patru ani. În acest moment, numărul cererilor depăşeşte numărul locurilor. Toţi copiii înscrişi sunt din circumscripţie”, a precizat Ileana Didu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.


Şi la Şcoala gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova au fost depuse foarte multe cereri. „Prin planul de şcolarizare avem aprobate trei clase şi locurile au fost deja ocupate. O să primim cereri până în ultima zi de înscrieri”, a precizat directorul şcolii, Alina Ciucă. Şi la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova s-au ocupat toate locurile. „În momentul de faţă avem 131 de cereri, iar în planul de şcolarizarea avem 88 de locuri în patru clase. Cu certitudine va fi nevoie să solicităm creşterea numărului de clase”, a declarat Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova.


Documente necesare pentru înscrieri

Pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, părinţii depun cererea de înscriere în clasa pregătitoare, copie a actului de identitate al părinților/părintelui, copie a certificatului de naștere al copilului (acestea vor fi certificate „conform cu originalul” de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale), alte documente în funcție de starea civilă a părinților, declarația pe propria răspundere pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2021, avizul medicului de familie/medicului școlar că elevul este „apt de școală”, vaccinările de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare.

Pentru copiii care împlinesc şase ani părinţii trebuie să prezinte şi recomandarea de la grădiniță sau rezultatul evaluării copilului de la CJRAE/CMBRAE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS