24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCum se va modifica anul școlar 2021-2022

Cum se va modifica anul școlar 2021-2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că viitorul an școlar va începe, cel mai probabil, în a doua zi de luni din septembrie. Semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu actuala vacanță dintre semestre.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie. Probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu, potrivit Digi24.

„Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun“

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun. Să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat. Elevii pleacă liniștiți în vacanță. Profesorii pot pleca, de asemenea, în vacanță. O vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el.

Ministrul a precizat că actuala vacanță dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun și Anul nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS