27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe școli și grădinițe din Dolj se vor închide în 2021

Ce școli și grădinițe din Dolj se vor închide în 2021

Noi schimbări în rețeaua școlară din Dolj au primit avizul în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj. O nouă unitate școlară particulară va intra în rețeaua școlară din septembrie 2021. Scăderea populației școlare afectează în continuare unitățile de învățământ preuniversitar mici. O parte dintre ele vor pune lacătul pe ușă de anul viitor.

Propunerile pentru modificarea rețelei școlare în învățământul preuniversitar se fac de către unitățile administrativ teritoriale. Pentru anul școlar următor, în rețeaua școlară din Dolj se mai adaugă o unitate de învățământ particular.

”Conform calendarului prevăzut de metodologia aprobată prin OM 5599/2020 în Consiliul de Administrație al ISJ -ului a fost emis avizul conform privind organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Dolj pentru anul școlar 2021-2022. Acest aviz a fost emis în baza propunerilor unităților administrativ- teritoriale (UAT). Astfel, față de anul școlar 2020-2021 în rețeaua unităților de învățământ a mai fost introdusă o nouă unitate de învățământ cu personalitate juridică. Este Școala Româno-Britanică Partener cu nivel primar”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. La nivelul județului crește astfel numărul unităților de învățământ particular de la 27 la 28.

Ce unități școlare se mai închid

Populația școlară din Craiova și județ este însă în continuare în scădere și asta se vede din faptul că la învățământul preuniversitar de stat o parte dintre unitățile de școlare cu statut de structuri se vor închide din anul școlar următor sau vor avea numai un anumit nivel de învățământ.

”Urmare a propunerilor UAT-urilor vor fi scoase din rețeaua școlară, începând cu 1 septembrie 2021 următoarele structuri: Școala primară Urdinița, Școala primară Desa, Școala gimnazială Boureni care trece la Afumați, Grădinița cu program normal Criva(Vârvoru de Jos), Grădinița Nr. 6 Băilești, Grădinița cu program normal nr. 2 Bechet, Grădinița cu program normal nr. 7 Craiova care a devenit nivel în cadrul școlii(nr. grădinița aparține de Școala gimnazială Gheorghe Bibescu din Craiova),Școala primară Obedin care este structură a Școlii Breasta devine Grădinița cu program normal Obedin. Acestea sunt modificările esențiale. O altă noutate este că la unele unități școlare se va schimba  denumirea. De exemplu,Școala gimnazială ”Ioan Grecescu” Brădești va deveni Școala gimnazială ”Petrache Poenaru”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Modificările avizate de Consiliul de Administrație al ISJ Dolj vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS