16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii au inițiat un proiect legislativ care să interzică fondul școlii

Elevii au inițiat un proiect legislativ care să interzică fondul școlii

În urmă cu câteva zile, la inițiativa Consiliului Național al Elevilor (CNE), a fost depus la Parlament un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, ce vizează interzicerea colectării fondului clasei, respectiv al școlii, se arată într-un comunciat de presă al CNE. Dacă va fi adoptată, cei care le pretind părinților fondul clasei/școlii vor putea fi sancționați cu până la 2.000 de lei, a declarat președintele CNE, Rareș Voicu.

Reprezentanții elevilor atrag atenția asupra faptului că fenomenul de colectare a fondului clasei, respectiv al școlii, „reprezintă o modalitate prin care este sprijinită corupția în unitățile de învățământ.”

Elevii amintesc că educația ar trebui să fie gratuită, conform art. 32, alin. (4) din Constituția
României, „însă, din păcate, în cele mai multe dintre unitățile de învățământ, formele de sprijin financiar din partea actorilor implicați în procesul educațional reprezintă o normalitate. Astfel, fie că este vorba despre cumpărarea materialelor necesare desfășurării orelor de curs, fie că vorbim despre renovarea sălii de clasă sau de sprijinul pentru plata serviciilor de pază, părinții sunt cei care investesc sume considerabile de bani.”

Consiliul Național al Elevilor solicită Parlamentului Românie adoptarea inițiativei legislative în cel mai scurt timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS