12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta împotriva coronavirusului

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta împotriva coronavirusului

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a achiziționat prin procedură simplificată materiale sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Suma licitată a fost de 78.000 de euro fără TVA, pentru măști, biocide, dezinfectanți și săpun Au fost înregistrate 22 de oferte. Contractele au fost câștigate de trei firme pe sume mai mici decât cele estimate, respectiv 37.000 de euro fără TVA. Reprezentanții ISJ Dolj spun că licitația a fost organizată pentru a asigura produse de prevenție unităților de învățământ care nu au primit așa ceva din bugetul local sau din alte surse de finanțare.

ISJ Dolj a achziționat un lot de 250.660 de măști de uz sanitar, dar și un lot de 343 de litri de biocide pentru dezinfectia suprafetelor critice și alți 343 de litri de biocide pentru dezinfectia suprafetelor noncritice. 1000 de litri de biocide pentru dezinfectia igienică a mâinilor și 1.333 litri de dezinfectant gel de mâini. La acestea se adaugă și un lot de 400 de litri de înălbitor, 400 de litri substanțe pentru curătat și 3.317 litri de săpun,

Pentru aceste cantități suma estimată de ISJ Dolj ca fiind necesară pentru achiziție a fost de 381.770.18 lei fără TVA, adică 78.000 de euro. Au fost depuse 22 de oferte pentru trei loturi. Achiziția a fost făcută pe principiul prețul cel mai mic.

Cea mai mare bătălie a fost pentru lotul de măști

Cei mai mulți ofertanți au fost pentru lotul de măști faciale de uz medical pentru care suma totală estimată de ISJ Dolj a fost de 175.462 de lei, fără TVA, adică 35.000 de euro. Pentru acest lot s-au depus 17 oferte. Contractul a fost însă atribuit firmei Dolex. COM din Râmnicu Vâlcea pentru suma de 45.118.8 lei fără TVA, adică pentru 9.200 de euro fără TVA.

Pentru produse biocide au fost patru oferte, suma maximă fiind de 161.145 lei fără TVA. Contractul a fost atribuit firmei SC Klintensiv din Ilfov pentru 96.692.48 lei fără TVA.

La capitolul înălbitor, săpun și soluție de curățat suprafețe, suma estimată de ISJ Dolj a fost de 45.163 de lei și a câștigat firma Inedit Clean Total din Ilfov, contractul fiind de 41.860.5 lei, fără TVA. A fost de altfel singurul ofertant pentru lotul respectiv.

Contractele pentru achiziția de produse sanitare în vederea pevenirii infectării au fost atibuite pe 12 noiembrie.

Beneficiarii urmează să fie stabiliți

Reprezentanții ISJ Dolj spun că banii au fost alocați de Guvern conform HG 756/2020 privind aprobarea Programului ”Educația în siguranță” iar produsele vor fi distribuite unităților școlare care nu au să asigure astfel de materiale personalului.

”Licitația s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legale, în limita fondurilor aprobate în baza HG 756/2020.
Produsele achiziționate asigură respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru personalul din unitățile de învățământ care nu beneficiază de aceste produse de la bugetul local sau alte surse de finanțare”, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj. Nu se știe însă care vor fi unitățile de învățământ din Dolj care vor beneficia de materialele sanitare.

”Produsele vor fi distribuite în luna decembrie. Din momentul în care au fost alocați banii, unitățile școlare au mai beneficiat de fonduri cu această destinație. Se vor reanaliza nevoile pentru fiecare unitate școlară și vă vom comunica”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS