6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎn România, 4.265 de unități de învățământ sunt în scenariul roşu

În România, 4.265 de unități de învățământ sunt în scenariul roşu

În România sunt în scenariul roșu – cursuri exclusiv online – 4.265 de unități de învățământ, cu peste 200 mai multe față de ziua precedentă, potrivit datelor transmise astăzi de Ministerul Educației, conform HotNews.

Potrivit Ministerului Educației, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), astăzi se înregistrează următoarea situație:

8.339 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.052 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

4.265 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 4.265 de unități aflate în scenariul roșu, 366 sunt în această situație ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.899 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a lucrărilor de reabilitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS