9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoli şi grădiniţe din Craiova şi judeţ care îşi schimbă scenariile de lucru

Şcoli şi grădiniţe din Craiova şi judeţ care îşi schimbă scenariile de lucru

Au fost confirmate noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid 19 în unităţile de învăţământ din Craiova. Potrivit reprezentanţilor ISJ Dolj, patru unităţi de învăţământ îşi modifică scenariile de lucru.

Conform datelor de la DSP Dolj, în rândul elevilor au apărut două cazuri de Covid 19 la Şcoala Postliceala „Charles Laugier” un nou caz la Colegiul Naţional „Elena Cuza” , un caz la Liceul „Tudor Arghezi”, caz la Şcoala gimnazială „Sfântul Gheorghe” şi la Şcoala gimnazială „Ion Ţuculescu” din Craiova. Clasele la care au apărut cazurile de îmbolnăvire în rândul elevilor au trecut toate cursurile online.

Şi în rândul cadrelor didactice continuă să se confirme noi infectaţi. Astfel, la la Liceul „Costin D Neniţescu” a apărut un caz în rândul profesorilor şi au fost suspendate cursurile la două clase. Şi la Liceul „Constantin Brâncuşi” a fost confirmat un cadru didactic şi au fost suspendate cursurile la o singură clasă. Şi în grădiniţe continuă să apară cazuri. A fost confirmat cu Covid 19 un cadru didactic de la Grădiniţa cu program prelungit „Castelul Fermecat” din Craiova, iar clasa respectivă a intrat în scenariul roşu.

Care unităţi şcolare îşi schimbă scenariile

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj sunt patru unităţi de învăţământ care îşi schgimbă scenariul de lucru. „Grădiniţa Madona Dudu, Grădiniţa cu Program Prelungit „Castelul Fermecat” şi Liceul C.D Neniţescu trec din scenariul verde cu toţi copiii la clase trec în scenariul galben, cu o parte din clase în online”, a precizat Nicoleta Liţioiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

De asemenea, în urma întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, Şcoala Izvoare trece din scenariul verde ăn scenariul galben, având patru clase în scenariul roşu. Şcoala Ghindeni revine însă din scenariul galben în scenariul verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS