17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Performanţe recente la informatică, chiar şi în condiţii de pandemie. Doi craioveni, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, în vara acestui an, au reuşit în această perioadă să fie din nou printre cei mai buni olimpici internaţionali la informatică, fiind medaliaţi cu argint. Cei doi tineri sunt Alexandra Udriştoiu şi Emanuel Dicu. Ea a participat la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI) – Singapore din perioada 13-23 septembrie, iar el la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale- Ungaria, în perioada 23-29 august.

Anul acesta olimpiadele internaţionale de informatică s-au desfăşurat on-line şi au participat elevi care au fost şi în anii anteriori în lotul naţional. Cei mai buni olimpici au reușit şi anul acesta să îşi reconfirme locul pe podiumul internaţional. Printre ei se află şi doi craioveni. Emanuel Dicu a obţinut Argint la Olimpiada Europei Centrale (Ungaria) din perioada 23-29 august. Alexandra Udriştoiu a obţinut zilele trecute Argint la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI).

Vestea noii performanţe a fost dată chiar de profesorul care i-a antrenat pe cei doi elevi pe toată perioada liceului.

„După multe, multe medalii care ne-au bucurat mulți ani, nu se putea o încheiere mai frumoasă a carierei voastre de liceeni: medalii la cele mai prestigioase competiții internaționale de informatică: Alexandra Udriștoiu: Argint – Olimpiada Internațională (organizată în acest an de Singapore) Emanuel Dicu: Argint – Olimpiada Europei Centrale (Ungaria). Multe realizări pe mai departe!”, a scris Marius Nicoli, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Competiţiile nu au fost deloc uşoare. De exemplu, la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI) din Singapore au participat elevi din 88 de ţări. Competiţia este la cea de a 32-a ediţie.

Printre cei mai buni 10 elevi ai ţării

Cei doi craioveni, medaliaţi la olimpiadele internaţionale, sunt în prezent studenţi în Bucureşti. Alexandra Udriștoiu studiază la Facultatea de Matematică-Informatică, iar Emanuel Dicu este student la Politehnică. Ei fac parte din zece cei mai buni elevi din România, la informatică, care anul acesta au obţinut un palmares important.

„Două medalii de aur, șase medalii de argint și două medalii de bronz – acesta este palmaresul obținut de cei zece elevi care au format loturile reprezentative ale României la competițiile internaționale de informatică în 2020. Este rezultatul unei întregi comunități formate din elevi, profesori și studenți – foști olimpici. Este rezultatul unei selecții desfășurate în condiții speciale, dificile dar care a dovedit că această comunitate este formată din oameni curajoși și înțelepți gata să își pună la dispoziție timpul liber și resursele intelectuale pentru a menține vie tradiția învățământului românesc de performanță în momente în care mulți nu mai sperau că așa ceva este posibil. România reușește să își apere palmaresul obținut de generațiile anterioare și poziția în elita mondială a Informaticii de performanță”, a scris profesorul Adrian Panaete, antrenor al lotului olimpic de Informatică.

O medalie de Aur , două de Argint şi Bronz la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI) – Singapore

Medalie de aur – Alexandru Luchianov – Liceul Teoretic Internațional de Informatică – București
Medalie de argint – Maria-Alexa Tudose – CEX Prahova – Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” – Ploiești
Medalie de argint – Alexandra Maria Udriștoiu – Colegiul Național “Frații Buzești” – Craiova
Medalie de Bronz – George Alexandru Râpeanu – Colegiul Național “Emil Racoviță” – Cluj-Napoca
Team Leaderi: prof. Zoltan Szabo – Coordonator Lot Național Seniori și stud. Andrei Costin Constantinescu – University of Oxford, prof Petru-Simion Oprița – Liceul “Regina Maria” Dorohoi

Trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale(CEOI) – Ungaria – 23-29 august 2020

Medalie de argint – Tiberiu-Ioan Mușat – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” – București
Medalie de argint – Ioan Popescu – Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” – Târgu Jiu
Medalie de argint – Adrian-Emanuel Dicu – Colegiul Național “Frații Buzești” – Craiova
Medalie de bronz – Mihnea Andreescu – Liceul Teoretic Internațional de Informatică – București
Team Leaderi – prof Ciprian Cheșcă-Liceul Tehnologic “Grigore C Moisil” Buzău și Vlad Alexandru Gavrilă – Google Zurich

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS