10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe "vrăji" mai face ISJ Dolj la conducerea şcolilor

Ce „vrăji” mai face ISJ Dolj la conducerea şcolilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a organizat în acest an două sesiuni de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct vacante. Cu toate acestea, la unele unităţi şcolare funcţiile de conducere nu au putut fi ocupate după concurs. În aceste condiţii, singura soluţie care a mai rămas pentru ISJ Dolj este de a numi directori şi directori adjuncţi, fără a-i mai trece prin filtrul evaluării. Numirile se fac prin Consiliul de Administraţie şi ieri au fost făcute noi propuneri.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct vacante din unităţile şcolare a constat în depunerea unui CV şi trecerea candidaţilor printr-un interviu. La finalul evaluării, verdictul pentru candidaţi a fost „respins” sau „admis”. Ultimul concurs pentru directori a fost pe data de 9 septembrie. La şapte dintre unităţile şcolare nici unul dintre candidaţi nu a promovat. Trei dintre şcoli aveau scos la concurs chiar postul de director. Pe această listă se află Şcoala gimnazială „Nicoale Gh Popescu” Întorsura, Şcoala gimnazială Cioroiaşi, Şcoala gimnazială Gighera. Pentru a putea începe cursurile, ISJ Dolj a făcut numiri imediat în Consiliul de Administraţie. Numele directorilor numiţi nu au fost publicate pe site-ul ISJ Dolj, ceea ce arată lipsă totală de transparenţă. Nici şcolile respective nu au site-uri care să ofere informaţii. De altfel, ultima hotărâre a Consiliului de Administraţie publicată pe site-ul ISJ Dolj este cea din data 27 august.

Noi numiri, ieri, în Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj

Au rămas libere, şi după începerea cursurilor, funcţiile de director adjunct de la Şcoala gimnazială „Anton Pann” Craiova, Liceul „Ştefan Odobleja” Craiova, Şcoala gimnazială Filiaşi, Liceul Teoretic Amărăştii de Jos. Pe aceste locuri au fost făcute, ieri, numiri în Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj şi funcţiile vor fi preluate după ce inspectorii şcolari vor merge la instalare.

Pe surse, la Şcoala Filiaşi director adjunct a fost numită Angela Neicu, la Liceul „Ştefan Odobleja” din Craiova director adjunct va fi Mirela Cula, iar la Şcoala gimnazială „Anton Pann”, director adjunct va fi Lenica Ion, profesor propus anterior şi pe lista de inspectori şcolari a ISJ Dolj, dar care nu a mai ajuns în funcţie.


În judeţ, la liceul din Dăbuleni pe funcţia de director adjunct va fi Iulian Ciuciuc, iar la Liceul din Amărăştii de Jos tot ca director adjunct a fost numit Dumitru Dinu.
Numirile sunt valabile până la organizarea concursului naţional, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2020-2021.

CA-ul şcolii de la Piscu Vechi au cerut demiterea directorului

Activitatea managerilor de şcoli se evaluează anual de către ISJ Dolj. La nivelul judeţului Dolj, managerii încă aşteaptă calificativele, de care depind continuarea mandatelor. Tot la capitolul directori a mai apărut o problemă. La şcoala din Piscu Vechi, Consiliul de Administraţie a votat, zilele trecute, demiterea managerului. Propunerea a fost trimisă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Nu a fost încă validată. Pentru acest caz, ISJ Dolj a propus trimiterea unei comisii care să analizeze situaţia din unitatea şcolară respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS