21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDeschiderea școlilor, amânată cu o lună în Muntenegru

Deschiderea școlilor, amânată cu o lună în Muntenegru

Începerea noului an şcolar se amână cu o lună în Muntenegru, până la 1 octombrie. Această măsură a fost luată din cauza îngrijorărilor provocate de epidemia de coronavirus, potrivit Agerpres.

Ministerul Educaţiei din Muntenegru a precizat că decizia afectează grădiniţele şi şcolile, explicând că a fost luată la recomandarea experţilor în sănătate.
Deschiderea şcolilor, conform calendarului, ar prezenta „riscuri pentru sănătatea copiilor“ în actualul context epidemiologic.

Muntenegru, stat cu 620.000 de locuitori, a raportat luni 50 de noi infectări şi 1.107 cazuri active.

În Macedonia de Nord, autorităţile au anunţat că şcoala va începe on-line

În Macedonia de Nord, alt stat din Balcani, autorităţile au anunţat marţi că şcoala va începe on-line. Excepţie fac elevii de până la clasa a III-a şi şcolile cu mai puţini elevi, respectiv clase mai mici în localităţile cu situaţie epidemiologică stabilă, potrivit stiri.tvr.ro.
Guvernul a luat această decizie la propunerea Comisiei pentru boli infecţioase.

Protocolul nu permite prezenţa a mai mult de 20 de copii într-o sală de clasă

Ministrul Sănătăţii, Venko Filipche, a declarat într-o conferinţă de presă că protocolul nu permite prezenţa a mai mult de 20 de copii într-o sală de clasă. Aceştia urmează să stea la o distanţă de 1,5 metri şi să poarte măşti.

Elevii vor fi însoţiţi în permanenţă de profesori

Elevii vor fi însoţiţi în permanenţă de profesori, iar clasele vor începe cu un decalaj de zece minute între ele, pentru a preveni ca elevii să se strângă pe holuri şi la intrările în şcoli.
Potrivit ministrului, incidenţa virusului este de 3,4% printre elevii de vârstă mică. Aceştia au simptome foarte uşoare, ori sunt adesea asimptomatici.

Părinţii vor putea să aleagă

Părinţii vor putea, însă, să aleagă pentru copiii de această vârstă dacă vor merge la şcoală sau dacă vor urma cursurile on-line. În unele familii există persoane cu boli cronice sau în categorii cu risc ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS