24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCe trebuie să facă un elev să primească unul din dintre cele 250.000 de dispozitive conectate la internet

Ce trebuie să facă un elev să primească unul din dintre cele 250.000 de dispozitive conectate la internet

Ordinul prin care se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet ce vor fi distribuite elevilor din România prin programul ”Școala de Acasă” a fost semnat de Ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit ordinului distribuit deja către inspectoratele județene și din București, de program beneficiază și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei și care nu au un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Pentru această categorie de elevi se alocă un număr de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000.

Ministerul Educației va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

Aceste dispozitive intră în inventarul unității școlare unde învață elevii ce le primesc, iar ele vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă.

Criteriile generale pentru selecția primară a beneficiarilor programului sunt:

  • Elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat.
  • Elevii proveniți din medii defavorizate.

Suplimentar, criteriile specifice pentru selecția beneficiarilor Programului sunt:

  • Elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS