6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe "marea tăvăleală" din învăţământ

Începe „marea tăvăleală” din învăţământ

După afişarea rezultatelor finale de la concursul de ocupare a postuirilor didactice, încep şi şedinţele publice. Practic, începe marea tăvăleală pentru prinderea unor posturi sau a câtorva ore. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a anunţat doar două dintre şedinţele publice pentru repartizarea posturilor, pentru zilele de 13 şi 14 august.

Şedinţele publice pentru repartizarea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar se vor derula în acest an la Liceul Energetic din Craiova. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a anunţat doar primele două şedinţe publice, care vor fi pe 13 şi 14 august. Astăzi, la şedinţa publică sunt aşteptaţi să participe candidaţii care au obţinut minimum 7 la proba scrisă din cadrul concursului naţional, indiferent de statutul acestora, pentru a se titulariza.

La şedinţa din 14 august vor participa mai multe cadre didactice.

Repartizarea va începe cu completarea normei didactice titulare sau angajate, pe durata de viabilitate a postului catedrei rămase cu norma didactică incompletă din etapele anterioare,. Apoi vor fi repartizate cadrele didactice titulare, a căror restrângere de activitate a apărut în perioada aprilie-iunie 2020. După acestea vor fi repartizate cadrele didactice titulare, dar şi suplinitorii care au obţinut minimum nota 7 la proba scrisă în cadrul concursului naţional, sesiunea 2020, ierarhizati pe o lista unică. Şedinţele sunt porogramate începând cu ora 9.00 şi până la 13.30. Accesul candidaţilor se va face pe discipline şi la orele prevăzute în programator.
Candidaţii la posturile didactice publicate vor trece prin triaj epidemiologic, care va consta în controlul temperaturii la punctele acces. Nu vor avea acces cadrele didactice care au o temperatură de peste 37,3 ° .

Reguli stricte penru acces în săli


Se va face dezinfectarea obligatorie a mâilnilor inaintea intrării în spaţiile vizitate. Va fi obligatorie purtarea măştilor de protecţie pe toată durata vizitei.
După aceste şedinţe, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj trebuie să anunţe şi şedinţele la care vor avea acces inclusiv candidaţii care au obţinut mai puţin de 7 la concursul naţional, dar şi cei cu note din sesniunile anterioare. Repartizarea se va face în funcţie de prevederile metodologiei pentru mişcarea personalului didactic pentru anul şcolar 2020-2021. Sunt însă profesori care susţin că această metodologie creează o concurenţă neloială. „Profesorii care au note în sesiunea aceasta au întâietate la repartizare în faţa celor care au note din sesiunile anterioare. Practic, repartizarea se face fără să se ţină cont de punctaj. Un profesor care are cinci anul acesta prinde loc în faţa unuia cu nota 9 sau cu nota 10 dacă acest ultim rezultat este din 2019”, a spus un cadru didactic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS