12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieContestația unui gorjean care a încercat să fraudeze BAC-ul, admisă de instanță

Contestația unui gorjean care a încercat să fraudeze BAC-ul, admisă de instanță

Tribunalul Gorj a admis contestația unui candidat care a încercat să fraudeze Examenul de Bacalaureat, la centrul din Țicleni. Este vorba de un candidat care a participat a patra oară la examen. Tânărul a fost depistat cu un telefon mobil asupra sa, în timpul probei Biologie. Acest lucru este complet interzis.

Candidatul a fost exclus din examen, fiind întocmit un proces-verbal în legătură cu situația respectivă. Procesul verbal a fost contestat de candidat, la Secția Contencios administrativ și fiscal, a Tribunalului Gorj. O asemenea decizie este fără precedent la nivelul județului Gorj. Inspectoratul Școlar Județean Gorj va contesta decizia instanței.

„…A contestat respectivul proces-verbal la Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, solicitând anularea acestuia precizând că ,,…am pătruns fără intenţie în sala de examen cu telefonul mobil, dar CU intenţia de a frauda examenul, având în vedere că pentru mine este vital să promovez examenul de bacalaureat deoarece este a patra sesiune la care particip.’’ În prezenta speţă, Centrul de Examen Liceul Tehnologic Ţicleni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au calitatea de pârâţi.

În urma contestaţiei, Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a comunicat hotărârea civilă nr. 339/2020 în data de 17 Iulie 2020 prin care ADMITE cererea de suspendare a procesului verbal, cerere neformulată scriptic de reclamant. Acesta solicita doar anularea procesului-verbal, instanţa de fond acordând şi ceea ce nu s-a solicitat. Astfel, instanța a suspendat orice sancţiune a candidatului pentru fraudă, conform actelor normative în vigoare în domeniul învăţământului.

Menţionăm faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va depune recurs împotriva sentinţei conform Codului de Procedură Civilă.”, potrivit unui comunicat al ISJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS