28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmoţii la ISJ Dolj. A venit Corpul de Control al MEC

Emoţii la ISJ Dolj. A venit Corpul de Control al MEC

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a venit ieri-dimineaţă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Conform reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Corpul de Control verifică mai multe sesizări. Pe surse, una dintre sesizări este legată de faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a primit în 2019 o copie a unui raport de control făcut de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova, prin care se solicita punerea în aplicare a recomandărilor în termen de 15 zile. Controlul a fost făcut în perioada 15-20 aprilie 2019, dar se pare că recomandările nu au fost puse în aplicare nici în prezent. De asemenea, mai sunt şi alte sesizări la care Corpul de Control va face verificări.


De altfel, în această perioadă, şi în spaţiul public au fost sesizate mai multe probleme. Una dintre ele, relatată şi de GdS, se referă la erori grave de corectare a unor lucrări la matematică, la examenul de evaluare naţională. Preşedintele centrului respectiv de corectare a fost un inspector şcolar, Ani Drăghici. La scurt timp după ce problema a devenit publică, întâmplător sau nu, pe facebook-ul inspectorului respectiv a apărut postat un mesaj trivial. Este vorba de o mână cu degetul mijlociu ridicat, sub care scria: „Atunci când javrele latră despre tine… Aminteşte-le că le-ai dat să mănânce“.

ISJ Dolj nu a dorit să confirme controlul de la Ministerul Educaţiei

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj nu au dorit să confirme oficial prezenţa Corpului de Control al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Liţoiu, a spus că nu ştie nimic. „Eu sunt doar purtător de cuvânt al ISJ Dolj. Nu ştiu nimic de prezenţa Corpului de Control al Ministerului Educaţiei. Sunt chiar surprinsă. Cred că la alt departament trebuie să vă adresaţi“, a spus aceasta.


Am insistat cu solicitarea noastră şi până la urmă ne-a cerut să depunem o cerere scrisă pentru a ni se confirma prezenţa şi tematica respectivului control. „Vă rog să îmi faceţi o cerere scrisă, să o arăt şi eu doamnei inspector general“, a mai spus inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu.
Cererea scrisă a fost trimisă către ISJ Dolj, dar până la transmiterea ştirii, la ora 17.00, nu a apărut nici un răspuns oficial al reprezentanţilor ISJ Dolj. Vom reda răspunsul ISJ Dolj atunci când îl vom primi.
Prezenţa Corpului de Control la ISJ Dolj a fost confirmată de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS