26.6 C
Craiova
miercuri, 5 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Un inspector şcolar din Dolj dă m..e pe facebook: „Când javrele latră despre tine...“

Un inspector şcolar din Dolj dă m..e pe facebook: „Când javrele latră despre tine…“

Un mesaj scandalos, plin de invective, a fost postat public pe pagina de facebook a unui inspector şcolar din Dolj, Ani Drăghici. Formator de caractere şi îndrumător pentru profesori, Ani Drăghici abandonează tactica pedagogică şi rafinamentul specific unui dascăl, şi, într-un acces de furie, distribuie textul „Atunci când javrele latră despre tine… Aminteşte-le că le-ai dat să mănânce“. Mesajul este „decorat“ şi cu un gest obscen clasic, o mână cu degetul mijlociu ridicat.

„Lecţia“ pentru „javre“ dată de inspectorul şcolar Ani Drăghici a fost predată în spaţiul on-line pe data de 9 iulie. Postarea a apărut în ziua în care opinia publică a făcut ochii mari la aflarea averilor angajaţilor ISJ Dolj, prezentate de GdS. Printre cei luaţi în vizor a fost şi ea, ca inspectorul şcolar pentru fonduri europene. O analiză comparativă a declaraţiilor de avere ale câtorva persoane din ISJ Dolj o plasa pe Ani Drăghici în fruntea clasamentului, cu cele mai multe surse de venit. Ce mesaje a primit, nu ştim..

Dar, în după-amiaza zilei respective, Ani Drăghici a răbufnit pe pagina de socializare, distribuind un mesaj preluat de la un alt utilizator, dar pe care şi-l asumă. Le-a arătat celor din lista sa de facebook o mână cu un deget mijlociu ridicat, sub care stă scris: „Atunci când javrele latră despre tine… Aminteşte-le că le-ai dat să mănânce“.

Mesajul a primit 38 de aprecieri şi câteva comentarii din partea unor profesori şi directori, care au postat animaţii cu bani, în jurul cărora scrie cu majuscule „CORECT“ sau „YES BOSS“.

Mesajele directorilor la postarea inspectorului şcolar despre „javre”

Mesajul, în contrast cu viziunea europeană

Având în vedere că Ani Drăghici este inspector pentru fonduri europene, pare că mesajul plin de invective este transmis unor colegi de breaslă, cărora le-a găsit loc, în anii anteriori, în proiectele trecute pe la ISJ Dolj. I-a văzut astfel pe cei cu care a colaborat ca „javre“ cărora le-a şi dat să mânânce şi acum au ajuns să „latre“.

N-a regretat nici o clipă mesajul şi nici nu s-a răzgândit asupra lui, nici măcar de „ochii lumii“.

L-a păstrat pe pagina de facebook, unde are şi postări cu proiectele şi viziunea europeană asupra învăţământului, vorbind chiar despre toleranţă. Un total contrast.
Postarea distribuită a stârnit idignarea profesorilor, care se întreabă dacă acesta este un mesaj demn de un inspector şcolar.

Inspectorul şcolar Ani Drăghici

Un mesaj în antiteză cu deontologia profesională

Dar nu este prima dată când inspectorul Drăghici stârneşte critici. De curând, a fost preşedinte al unui centru de evaluare în care au fost făcute greşeli grave. O elevă a primit la matematică 6 în loc de 10 şi un alt elev a avut 2,70 în loc de 7,90, cât a fost apreciat după contestaţii.
Pentru ceea ce s-a întâmplat, Ani Drăghici ar trebui, teoretic, să dea socoteală în faţa comisiei judeţene. Nu au apărut însă concluzii. Subiectul acesta a dat naştere la diverse discuţii. Unii vorbesc chiar despre un caz de „malpraxis pedagogic“, de care nu răspunde nimeni.

Chiar dacă scoatem postarea agresivă din contextul actual, destul de încordat, mesajul inspectorului şcolar este unul în antiteză cu feminitatea, dar mai ales cu deontologia profesiei şi a funcţiei. Oare în ce stadiu este învăţământul românesc dacă un reprezentant al ISJ Dolj, instituţie de îndrumare şi control, afişează public astfel de mesaje pline de invective? Pe pagina respectivă şi-a trecut şi funcţia pe care o ocupă. Asta în contextul în care, prin definiţie, inspectoratele şcolare judeţene sunt servicii publice deconcentrate ale Ministerului Educaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

CSM Slatina, pas uriaș spre Liga 2. Victorie în...

CSM Slatina a luat o opțiune serioasă...

ȘTIRI GdS

Cluj-Napoca, în finala competiției Capitala europeană a inovării 2020

Alături de Milano, Valencia, Viena și alte 8 orașe europene, Cluj-Napoca este în finala competiției pentru titlul de „Capitala europeană a inovării...
00:00:19

Mehedinți: Doi soți, cercetați pentru trafic de minori

Doi soți din Drobeta-Turnu Severin sunt cercetați pentru trafic de persoane și trafic de minori după ce ar fi exploatat prin muncă...

Craiova: Accidentat pe trecerea de pietoni

Un bărbat a fost accidentat în această seară după ce a fost acroșat pe o trecere de pietoni de pe strada Caracal,...

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, condamnat la cinci...

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel...

Poşta Română a inaugurat o nouă cursă poştală auto

În contextul crizei provocată de pandemia SARS-CoV-2, care a demonstrat că transportul pe cale aeriană nu este întotdeauna accesibil, Compania Naţională Poşta...
00:00:00

Președintele a anunțat cum și când începe școala

Președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă referitoare la începerea noului an școlar, care va începe pe 14 septembrie. Copiii vor...