20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLecțiile on-line, abia în fază de organizare la nivel instituțional

Lecțiile on-line, abia în fază de organizare la nivel instituțional

Școala ar trebui să se încheie pe 12 iunie, conform calendarului pentru acest an școlar. Cursurile au fost suspendate din 12 martie, dar organizarea de activități în format digital a fost reglementată de minister abia pe 23 aprilie, prin ordin de ministru. A fost elaborat și un plan național și s-a cerut ca și la nivelul inspectoratelor școlare să se elaboreze un plan județean de intervenție educațională. Aceste documente arată că, practic, la nivel instituțional abia acum începe organizarea în privința derulării unor activități on-line.

În județul Dolj, conform planului de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor, în aceste zile se face analiza situației privind conexiunea la internet și dotarea unităților de învățământ cu terminale de tip desktop, laptop, tablete.De asemenea, alt punct din planul județean de intervenție educațională prevede „analiza situației și identificarea necesarului de resurse la nivelul elevilor și profesorilor, indispensabile desfășurării activităților educationale on-line“. Practic, se inventariază dacă profesorii și elevii dispun de laptop sau tabletă. Tot pentru a se putea desfășura activitatea on-line s-a prevăzut consilierea cadrelor didactice privind proiectarea și desfășurarea activității în format digital. Totodată, la nivel județean se lucrează și la „identificarea și facilitarea participării cadrelor didactice la sesiuni de instruire și cursuri de formare în vederea dobândirii competențelor de utilizare a instrumentelor de lucru utile în activitatea de învățare on-line“.


ISJ Dolj: Se caută soluții pentru a îmbunătăți predarea on-line


Conform planului strategic de intervenție educațională, la nivel județean, săptămânal se va face și colectarea de feedback de la elevi, părinți, cadre didactice, alte categorii de personal implicat în organizarea și desfășurarea activității suport pentru învățarea on-line. Inspectorii școlari spun că, practic, această perioadă se caută soluții pentru a îmbunătăți activitatea on-line.„În acest moment se urmărește identificarea de soluții privind îmbunătățirea activităților de predare pentru specificul fiecărei unități școlare. Pe parcursul desfășurării activităților se vor identifica aspectele punctuale generate de fiecare situație în parte cu ajutorul unor instrumente de feedback elaborate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj”, au precizat reprezentanții ISJ Dolj.


Managerilor și profesorilor li se modifică fişa- post


Activitatea on-line va fi trecută și în fișa post a managerului, dar și în fișa post a cadrelor didactice, chiar în luna aprilie. Conform planului de intervenție educațională, se va trece la „actualizarea fișei postului pentru managerii de unități școlare de către inspectorul școlar general. De asemenea, și la nivelul unităților de învățământ se prevede actualizarea fișei postului pentru cadrele didactice, pentru conducerea unităţilor de învățământ, incluzând atribuții specifice și indicatorii de performanță referitori la proiectarea, realizarea și evaluarea activităţilor de învățare on-line“. Profesorii trebuie să aibă în vedere, pe perioada suspendării cursurilor, și „aplicarea, la nivelul județului, a resurselor de antrenament de tip test și barem de evaluare și notare, necesare pregătirii elevilor pentru evaluarea națională și pentru examenul de bacalaureat, sesiunea 2020“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS