9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘcolile vor fi închise o săptămână, începând de miercuri

Școlile vor fi închise o săptămână, începând de miercuri

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis luni închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii.
Decizia vine după ce Grupul de suport tehnico-științific condus de Raed Arafat, a propus într-un document înaintat Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă închiderea școlilor și grădinițelor începând de mâine, 10.03.2020, și până la data de 21.04.2020, precum și declararea stării de alertă.

În aceeași hotărâre, Arafat a propus următoarele:

  1. Se propune, spre aprobarea CNSSU, închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.
  2. Se propune, spre aprobarea CNSSU, sistarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.
  3. Se propune, spre aprobarea CNSSU, transmiterea recomandării, către unitățile superioare de învățământ publice și private, de a organiza cursurile la distanță, atunci când este posibil.
  4. Se propune, spre aprobarea CNSSU, declararea stării de alertă, conform prevederilor art. 2 lit. f) coroborat 20 lit. c) din OUG nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare.(…)”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS