Acasă Educatie Ce vor sindicatele din Educație de la Guvernul Orban

Ce vor sindicatele din Educație de la Guvernul Orban

-

Sindicatele din Educație le-au cerut, marți, premierului și ministrului Educației adoptarea mai multor măsuri, printre care creșterea costului standard per preșcolar/elev astfel încât să acopere toate cheltuielile, creșterea treptată a bugetului Educației până la 6% din PIB, măsuri concrete pentru introducerea masteratului didactic sau debirocratizarea reală a învățământului.

Marius Nistor, președintele Federației” Spiru Haret, prezent la discuții a declarat că trebuie analizat standardul de cost per elev, astfel încât să poată fi acoperit necesarul de cheltuieli.

În cursul zilei de marți, la Guvern, premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” și Federației Naționale Sindicale ”Alma Mater. La întâlnire a participat și ministrul educației, Cristina Anisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Percheziții DNA la sediul PSD Arad

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie. Aceste percheziţii l-ar viza...

Sacru și rit în obiceiurile de iarnă din Oltenia

Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie vernisează miercuri, ora 12:00, la “Casa Băniei”, expoziția temporară „Sacru și rit în obiceiurile de iarnă...