12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi din Odorheiu-Secuiesc, la Colegiul Național ”Carol I”

Elevi din Odorheiu-Secuiesc, la Colegiul Național ”Carol I”

Liceeni din Odorheiu-Secuiesc au fost prezenți la Craiova, la Colegiul Național ”Carol I”.

Tinerii au venit în Cetatea Băniei într-un schimb de experiență, fiind purtătorii entuziaști ai unui mesaj extrem de simplu: „Avem aceleași valori, aceleași visuri, ne bucură aceleași lucruri și ne descurajează aceleași atitudini, avem nevoie, în aceeași măsură, să fim înțeleși, acceptați, ajutați.”

În numele acestui mesaj a început în anul școlar 2108-2019 Proiectul-parteneriat Împreună-Egytt, la nivelul inspectoratelor școlare Dolj și Harghita. Acest proiect a fost gândit ca o serie de vizite prin care elevi din Craiova și din Odorheiu-Secuiesc să se apropie, să se cunoască, să se susțină reciproc.

Obiectivul practic al parteneriatului a fost nevoia ca elevii din Odorheiu-Secuiesc să își perfecționeze abilitățile de a utiliza limba română într-o varietate de contexte.

Liceenii au descoperit obiectivele turistice din regiunea Olteniei

Oaspeții au vizitat orașul, au descoperit cele mai importante muzee craiovene. De asemenea, au ajuns până la Orșova, au văzut Capul lui Decebal și Cazanele Dunării, s-au bucurat de liniștea de la Mănăstirea Sfânta Ana. Totodată au fost, alături de partenerii lor craioveni elevi la orele de curs la Colegiul Național ”Carol I”.

 ”Sunt sigur că acest proiect a creat o nouă viziune asupra unor probleme culturale și etnice adânc înrădăcinate. Relații de prietenie s-au legat între toți participanții, prietenii care îi vor ajuta pe amicii noștrii din Odorhei să se acomodeze atât cu limba, cât și cu specificul culturii locale. Limba română nu li se va mai părea o provocare, la examen sau în conversații, ci o plăcere”, a spus elevul Andrei Nicola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS