21.9 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Admitere Centrul de Excelenţă Dolj selectează elevi şi profesori

Centrul de Excelenţă Dolj selectează elevi şi profesori

Centrul de Excelență Dolj organizează o nouă etapă de selecție pentru elevii capabili de performanță. De asemenea, vor fi alese și cadrele didactice care se vor ocupa de pregătirea elevilor.

Înscrierile pentru selecţia elevilor la Centrul de Excelenţă Dolj se fac online, direct pe site-ul instituţiei. Cererile se depun până pe 24 septembrie.


În județul Dolj se vor face selecții pentru elevii capabili de performanță la matematică, fizică, chimie, biologie și informatică. Elevii calificați la faza naţională a olimpiadelor din calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale sunt selectaţi în grupele de excelenţă fără a mai susţine testarea.


În Dolj, sunt 35 de grupe propuse pentru elevi, începând din clasa a IV-a și până la clasa a XII-a. Dintre acestea, la matematică sunt 12 grupe. La fizică şi chimie sunt câte șase, iar la informatică şi biologie câte cinci. La acestea se adaugă şi o grupă de fizică aplicată în astronomie. Pentru a fi admişi, elevii trebuie să obţină minimum 50% din punctajul maxim al probei. Testarea candidaţilor se va face pe 28 septembrie. Cursurile vor începe pe 5 octombrie.

Centrul de Excelenţă selectează şi profesori până la 1 octombrie

La Centrul de Excelenţă Dolj, elevii pot fi înscrişi în vederea pregătirii pentru a face performanţă doar la o singură disciplină de studiu.

Pregătirea copiilor şi tinerilor capabili de performanţă se desfăşoară atât în timpul anului şcolar, fără a perturba programul normal al unităţii de învăţământ, cât şi pe durata vacanţelor.

Fiecare grupă de excelenţă are între trei şi maximum şase ore de pregătire pe săptămână, ce vor fi împărţite, unde este cazul, între teorie şi practică. Conform metodologiei de evaluare a potenţialului copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, aceasta se realizează de către o comisie numită prin decizie a inspectorului şcolar general, aceasta fiind alcătuită din doi psihologi, doi profesori de specialitate, inspectorul şcolar de specialitate sau profesor metodist.


De asemenea, pentru noul an școlar vor fi selectați și profesori care să îndrume elevii în pregătirea pentru performanță. Cadrele didactice interesate îşi pot depune dosarul de candidatură până pe 1 octombrie. Acestea trebuie să facă dovada că au avut performanţe şcolare cu elevii la olimpiade internaţionale şi naţionale în anii şcolari anteriori. Ele va trebui să anexeze şi copii după certificatele pe care le-au obţinut la competiţii. Lista profesorilor selectaţi va fi afişată pe 4 octombrie.
Centrul de Excelenţă Dolj are sediul în cadrul Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Stocurile de materiale de protecție la Spitalul Județean încep...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început să resimtă efectele creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...

5 milioane de australieni reintră în izolare pentru 6...

Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din...

Liga 2 / UTA – Turnu Măgurele 3-4. Nebunie...

Stadionul „Motorul“ din Arad a găzduit astăzi primul meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, AFC UTA – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Meciul a fost viu disputat și cu multe goluri. Finalmente a fost 3-4, după ce ambele echipe au condus de două ori fiecare.
00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi , că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi...

Guvernul: A fost aprobată achiziţia unor trenuri tehnologice destinate...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul a primit din partea Comisiei Europene acordul pentru achiziţia unor trenuri tehnologice destinate pentru...