8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAdmitereCentrul de Excelenţă Dolj selectează elevi şi profesori

Centrul de Excelenţă Dolj selectează elevi şi profesori

Centrul de Excelență Dolj organizează o nouă etapă de selecție pentru elevii capabili de performanță. De asemenea, vor fi alese și cadrele didactice care se vor ocupa de pregătirea elevilor.

Înscrierile pentru selecţia elevilor la Centrul de Excelenţă Dolj se fac online, direct pe site-ul instituţiei. Cererile se depun până pe 24 septembrie.


În județul Dolj se vor face selecții pentru elevii capabili de performanță la matematică, fizică, chimie, biologie și informatică. Elevii calificați la faza naţională a olimpiadelor din calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale sunt selectaţi în grupele de excelenţă fără a mai susţine testarea.


În Dolj, sunt 35 de grupe propuse pentru elevi, începând din clasa a IV-a și până la clasa a XII-a. Dintre acestea, la matematică sunt 12 grupe. La fizică şi chimie sunt câte șase, iar la informatică şi biologie câte cinci. La acestea se adaugă şi o grupă de fizică aplicată în astronomie. Pentru a fi admişi, elevii trebuie să obţină minimum 50% din punctajul maxim al probei. Testarea candidaţilor se va face pe 28 septembrie. Cursurile vor începe pe 5 octombrie.

Centrul de Excelenţă selectează şi profesori până la 1 octombrie

La Centrul de Excelenţă Dolj, elevii pot fi înscrişi în vederea pregătirii pentru a face performanţă doar la o singură disciplină de studiu.

Pregătirea copiilor şi tinerilor capabili de performanţă se desfăşoară atât în timpul anului şcolar, fără a perturba programul normal al unităţii de învăţământ, cât şi pe durata vacanţelor.

Fiecare grupă de excelenţă are între trei şi maximum şase ore de pregătire pe săptămână, ce vor fi împărţite, unde este cazul, între teorie şi practică. Conform metodologiei de evaluare a potenţialului copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, aceasta se realizează de către o comisie numită prin decizie a inspectorului şcolar general, aceasta fiind alcătuită din doi psihologi, doi profesori de specialitate, inspectorul şcolar de specialitate sau profesor metodist.


De asemenea, pentru noul an școlar vor fi selectați și profesori care să îndrume elevii în pregătirea pentru performanță. Cadrele didactice interesate îşi pot depune dosarul de candidatură până pe 1 octombrie. Acestea trebuie să facă dovada că au avut performanţe şcolare cu elevii la olimpiade internaţionale şi naţionale în anii şcolari anteriori. Ele va trebui să anexeze şi copii după certificatele pe care le-au obţinut la competiţii. Lista profesorilor selectaţi va fi afişată pe 4 octombrie.
Centrul de Excelenţă Dolj are sediul în cadrul Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS