16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Consorţiul DS Leisure, la Universitatea din Craiova

Consorţiul DS Leisure, la Universitatea din Craiova

-

Universitatea din Craiova este mâine, la ora 9.30, în sala 454, gazda reuniunii Consorțiului European DS Leisure.

Timp de două zile, 10 și 11 septembrie 2019, reprezentanţi din partea fiecărei ţări membre a consorțiului vor desfăşura activităţi pentru validarea programelor de lucru implementate precum și a platformei online.
Scopul proiectului DS LEISURE a fost:

  • dezvoltarea unor competenţe (atitudini, abilităţi, cunoştinţe) specialiștilor care lucrează cu persoanele cu sindromul Down, familiilor acestora şi specialiştilor în ceea ce priveşte activitățile de timp liber în rândul persoanelor cu sindromul Down,
  • creşterea abilitării persoanelor cu sindromul Down printr-un program inovator de formare.

Aproximativ 120 de persoane cu sindrom Down, familii, voluntari și 40 de profesioniști din sectorul de agrement au fost instruiți și au participat la validarea rezultatelor proiectului, creând un prim impact direct.
Universitatea din Craiova, România, face parte din consorțiul european alături de alte cinci entități internaționale:

  • Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora,
  • ALDO-CET (Băileşti, România) ca entitate coordonatoare,
  • Associazione Italiana Persone Down Onlus (Roma, Italia),
  • Stichting Downkidsinternational (Olanda),
  • Down Sendromu Dernegi (Istanbul, Turcia),
  • Aristotelio Panepipstimio (Thessalonikis, Grecia), ca expert în dezvoltarea instrumentelor TIC adaptate persoanelor cu dizabilități.
Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.