22.5 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020
Știri de ultima oră Educatie Anul şcolar începe cu proteste

Anul şcolar începe cu proteste

Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel național, îndeamnă toți elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul școlar 2019-2020.

Astfel, în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivității de deschidere a anului școlar în fiecare școală, elevi sunt încurajaţi să se alăture protestului intitulat „Doliu pentru educație”.

Motivul boicotului este ordinul de ministru prin care elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt obligați să meargă la școli profesionale.

Reprezentanţii CNE spun că doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România.

Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului.

Aceştia mai spun că, îşi exprimămâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ.

Alexandru Pera

„Îndemn toate părțile procesului educațional (elevii, părinții, profesorii) din județul Dolj să sprijine acest protest. Nu a existat o consultare reală a oamenilor din teritoriu.

În ultimii ani, Ministerul nu a urmărit o strategie și nu a avut măcar niște linii definitorii pe care să le urmeze în dezvoltarea sistemului de învățămănt românesc, astfel încât fiecare om nou care a venit la conducerea sa a luat măsuri după propria gândire, fără consultare, fără să aibă o situație reală, distrugând și ultima urmă de unitate decizională de care se dădea dovadă.

De când educația din România a început „să se îmbolnăvească”, continuăm să o tratăm cu „medicamente” experimentale și sfârșim prin a agrava „boala”. Mă aflu în an terminal și cu părere de rău declar că port #doliupentrueducație. Alăturați-vă și voi protestului „Doliu pentru educație”, iar luni, când pășiți pe poarta școlii, faceți-o cu o banderolă neagră pe braț sau îmbrăcați în negru.


declară Pera Alexandru, președintele Consiliului Județean al Elevilor Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Coronavirus: Masca, obligatorie la Paris începând de luni, pentru...

Purtarea măştii va fi obligatorie de luni în unele zone foarte frecventate din Paris şi regiunea pariziană, au anunţat astăzi într-un comunicat...

România a solicitat UE 10 milioane de doze de...

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti Covid 19, în momentul în care...

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la...

Jucătoarele românce care deja sunt pe tabloul principal de la Praga și-au aflat astăzi adversarele din primul tur. ​

Coronavirus: Ucraina a închis punctele de trecere spre Crimeea​

Autorităţile de la Kiev au anunţat sâmbătă închiderea temporară a punctelor de control de-a lungul frontierei cu Crimeea, peninsula anexată de Rusia...

Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au...

Primele 35 de flacoane de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, care au forme medii şi severe ale...

6 decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Șase persoane au murit de coronavirus în județul Gorj în ultimele 24 de ore. Din datele raportate de către Direcția de Sănătate...